Piggybaggy

PiggyBaggy-tavarakimppakyytipalvelu mahdollistaa kätevät ja ympäristöystävälliset kuljetukset pienemmällä liikennemäärällä. PiggyBaggy-palvelua tuottaa Coreorient Oy, jonka tavoite on kehittää yhteiskunnasta kestävämpää ja tehokkaampaa auttamalla niin kansalaisia kuin yrityksiäkin suhtautumaan uudella tavalla arkisiin toimiinsa.

PiggyBaggy on tavaroiden kimppakyytipalvelu, jossa ihmiset kuljettavat toisilleen tavaroita työ- ja asiointimatkojensa ohessa. Palvelu välittää käyttäjien kuljetuspyynnöt toisille käyttäjille, jotka ovat kuljetuspyynnön suuntaan. Ihmiset voivat kuljettaa toistensa paketteja pientä vaivanpalkkaa vastaan. PiggyBaggy voidaan liittää verkkokauppoihin ja kuljetuksen hallintaohjelmistoihin, joka kasvattaa palvelun ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävää vaikutusta.

Kesko

PiggyBaggy ja Keskon K-citymarket Lahti Paavolan Tilaa ja Nouda -verkkopalvelu toteuttivat onnistuneen joukkoistetun kotiinkuljetuskokeilun Lahdessa keväällä ja kesällä 2015. Kokeilusta saatiin erittäin positiivista palautetta sekä K-citymarketin verkkokaupan asiakkailta että PiggyBaggy -tavarakimppakyytikuljettajilta. Palvelukonsepti sisälsi myös puhelintilausmahdollisuuden, jonka avulla arkea helpottava verkkoruokakauppa ja edullinen kotiinkuljetus oli käytettävissä myös verkkoasiointiin tottumattomille vanhuksille.

Kesko on Suomen suurin yksityinen vähittäiskauppatoimija, jonka ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Suomessa ja muualla Pohjois-Euroopassa.

K-citymarket Lahti Paavola

PiggyBaggy ja K-citymarket Lahti Paavolan Tilaa ja Nouda -verkkopalvelu toteuttivat onnistuneen  joukkoisteun kotiinkuljetuskokeilun Lahdessa keväällä ja kesällä 2015. Kokeilussa toteutettiin Suomen ensimmäiset verkkoruokakaupan joukkoistetut kotiinkuljetukset. 2,5 kk kokeilun aikana kaikista verkkotilauksista 43 % sisälsi PiggyBaggy tavarakimppakyytikotiinkuljetuksen. Kokeilusta saatiin erittäin positiivista palautetta sekä K-citymarketin asiakkailta että PiggyBaggy -tavarakimppakyytikuljettajilta.

K-citymarket Lahti Paavolan on vuonna 1971 perustettu Keskon ensimmäinen hypermarketti.

Tori.fi

PiggyBaggy ja Tori.fi toteuttivat tavarakimppakyytikokeilun Tori.fi -ostoksille, jossa joko ostaja tai myyjä loii Tori.fi kauppatavaralle kuljetuspyynnön PiggyBaggy -palveluun. Kokeilusta saatiin erittäin positiivista palautetta sekä Tori.fi että PiggyBaggy -käyttäjiltä.

Tori.fi on Suomen yksi suosituimmista verkon kauppapaikoista. Tori.fi on norjalaisen Schibsted-konsernin omistuksessa ja sivusto on osa Schibstedin yli 30 maassa toimivaa luokiteltujen ilmoitusten verkkosivustoketjua.

Cleantech Finland

PiggyBaggy -tavarakimppakyytiä tuottava CoReorient startup kuuluu Cleantech Finland -verkostoon. Cleantech Finland kokoaa yhteen Suomen johtavat ympäristöteknologia-alan yritykset ja asiantuntijat ja edistää näiden yritysten kansainvälistä kasvua viestinnän ja markkinoinnin keinoin.

Nordic Cleantech Innovation Link

PiggyBaggy -tavarakimppakyytiä tuottava CoReorient startup kuuluu Nordic Cleantech Innovation Link -verkostoon. Nordic Cleantech Innovation Link kokoaa yhteen Pohjoismaiden johtavat toimijat jotka kehittävät puhtaan ja kestävän kehityksen ratkaisuja.

Sitra

Sitra, Jyväskylän kaupunki ja PiggyBaggy tekivät keväällä 2014 Kirjasto kotiin! -palvelukokeilun. Kirjaston käyttäjät tilasivat kirjoja suoraan kotiinsa ja myös saattoivat palauttaa ne kuljetuspalvelun kautta. Kuljettajina toimivat kaupunkilaiset, jotka veivät kirjoja asiakkaille muun liikkumisensa ohessa, kun reitti oli heille sopiva. ”Kokeilu onnistui yli odotusten. Tämä oli lyhyt ja pienimuotoinen hanke, mutta se osoitti joukkoistettujen kuljetusten suuren potentiaalin. Toivommekin, että uudet toimijat innostuvat palvelusta ja lähtevät soveltamaan sitä omalla toimialallaan”, sanoo johtava asiantuntija Lari Rajantie Sitrasta.

Sitra on julkisoikeudellinen rahasto, joka rakentaa huomisen menestyvää, kestävää ja hyvinvoivaa Suomea. Sitra tuottaa tietoa, kehittää uusia toimintamalleja ja kokeilee niitä käytännössä. Sitra myös kokoaa rajat ylittäviä verkostoja sekä kehittää ja rahoittaa liiketoimintaa.

Tekes

Autamme yrityksiä muuttamaan kehittämiskelpoisen idean liiketoiminnaksi tarjoamalla rahoitusta ja asiantuntijapalveluja. Toiminnallamme edistämme yritysten kansainvälistä kilpailukykyä, autamme kasvattamaan tuotantoa ja vientiä ja luomme perustaa työllisyydelle ja yhteiskunnan hyvinvoinnille.

Asiakkainamme on vuosittain noin 3 000 yritystä ja 50 yliopistoa, korkeakoulua ja tutkimuslaitosta. Projektirahoitukseen käytettävissämme on tänä vuonna noin 550 miljoonaa euroa, jonka avulla asiakkaamme pystyvät toteuttamaan runsaat 2 000 tutkimus- ja kehitysprojektia.

Helsingin kaupunki

Helsingin Kaupunki on PiggyBaggyn yhteistyökumppani syksyllä 2014 järjestetyssä Kalasataman Älykonttikokeilussa. Uudelle asuinalueelle tuotiin PiggyBaggyn Älykontti, josta asukkaat saivat Helsingin kaupungin kirjastolle PiggyBaggyn kehittämää 24h-konttikirjastopalvelua. Helsingin kaupungin palveluista Älykonttikokeilussa mukana oli myös Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus. Palvelu oli suosittu ja asukkaat toivovat sille jatkoa. Osapuolet selvittävät nyt jatkomahdollisuuksia alueella. Kalasataman Älykonttikokeiluun osallistui myös yksityisen ja kansalaisyhteiskunnan toimijoita.

PiggyBaggy on Helsinkin kaupungin partneri myös Helsingin Iso-Roobertinkadun ympäristökatu -hankkeessa.

Demos Helsinki

PiggyBaggy on yksi Demos Helsinkin Peloton Smart Retro kiihdytinohjelman startupeista, joiden kehittämät palvelut mahdollistavat resurssiviisaan elämän. Ohjelmaan kuuluu Peloton Innovation campit Tukholmassa ja Lahdessa, jossa osallistujat kehittävät yhteisiä konsepteja eteenpäin partnerien ja asiantuntijoiden kanssa. PiggyBaggy testaa palvelukonsepteja keväällä 2015 todellisessa kokeiluympäristössä asukkaiden kanssa Bergamossenissa Tukholmassa ja Lahden keskustassa.

Smart Retro -hankkeen vaikuttavaan konsortioon kuuluvat Lahden kaupunki, Stockholmshem, Stockholm Business Region Development, City of Oslo Futurebuilt, KTH Royal Institute of Technology, Oslo National Academy of the Arts, YIT Corporation, Grandlund ltd, Citycon ja Aspelin Ramm. Projektia johtaa  Demos Helsinki, ja rahoittavat Nordic Innovation Fund Nordic Built programme sekä yhteistyökumppanit.

Lahden kaupunki

Lahden kaupunki on PiggyBaggyn yhteistyökumppani Demos Helsingin Smart Retro -ohjelmassa. PiggyBaggy testaa palvelukonsepteja keväällä 2015 todellisessa kokeiluympäristössä asukkaiden kanssa Lahden keskustassa.

Lahtea kehitetään Suomen johtavaksi ympäristökaupungiksi ottamalla kestävän kehityksen periaatteet huomioon kokonaisvaltaisesti kaikessa kaupungin ja kaupunkikonsernin toiminnassa.

EDI-Soft

EDI-Soft on PiggyBaggyn yhteistyökumppani Lahden kaupungin kanssa tehtävässä KivijalkaKotiin -projektissa keväällä ja kesällä  2015. EDI-Soft ja PiggyBaggy ovat solmineet kumppanuussopimuksen ja PiggyBaggyn joukkoistettu kuljetusvälitysjärjestelmä on integroitu EDI-Soft kuljetushallintajärjestelmän kanssa.

EDI-Soft on Pohjoismaiden johtava Delivery Management-ohjelmistojen toimittaja, jolla on toimintaa Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa, Romaniassa ja Kiinassa. EDI-Softin CONSIGNOR-ohjelmisto tarjoaa kaikki kuljetusliikkeet ja niiden palvelut yhdellä ratkaisulla, jolloin lähetysten tekeminen on suurille ja pienille yrityksille helpompaa, nopeampaa ja halvempaa. EDI-Softilla on yli 10 000 asiakasta, yli 250 tuettua kuljetusliikettä Suomessa ja Maailmalla ja yrityksen liikevaihto vuonna 2014 oli yli 100 miljoonaa Norjan kruunua.

Jyväskylän kaupunki

Jyväskylän kaupunki, Sitra ja PiggyBaggy tekivät keväällä 2014 Kirjasto kotiin! -palvelukokeilun osana Sitran ja Jyväskylän kaupungin Kohti resurssiviisautta -hanketta. Pilotissa kokeiltiin käytännössä joukkoistetun PiggyBaggy tavarakimppakyytipalvelun käyttöä Jyväskylän kaupunginkirjaston kirjastonaineiston kotiinkuljetuksessa.

Palvelukokeiluun osallistuneista jyväskyläläisistä yli 60 prosenttia haluaisi ottaa palvelun käyttöön ja 85 prosenttia suosittelisi sitä yhdelle tai useammalle käyttäjäryhmälle, ilmenee asiakkaille tehdystä kyselystä. Kirjojenkuljetuspalvelua haluttiin suositella erityisesti vanhemmalle väestölle, haja-asutusalueen asukkaille ja ihmisille, joilla on vaikeuksia asioida kaupungilla.

Herttoniemen ruokaosuuskunta

Kalasataman Älykonttikokeilussa syksyllä 2014 Herttoniemen ruokaosuuskunta ja PiggyBaggy kehittivät uudenlaisen ruokapiirin, jossa kokeiltiin kuljetusten- ja ruuanhakulogistiikan automatisointeja.

Herttoniemen Ruokaosuuskunnalla on Kaupunkilaisten oma pelto -projekti, jossa ensimmäinen kerta Suomessa, kokeillaan Community Supported Agriculture -mallia. Pelto sijaitsee Vantaan Korsossa. Ruokaosuuskunta hallinnoi myös Suomen suurinta ruokapiiriä, jonka kautta voi ennakkotilata kausiruokaa suoraan tuottajilta ilman välikäsiä.

Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki

Keskuspuiston Nuorkauppakamari osana JCI Finlandia tuottaa vuosittain Joulupuu -hyväntekeväisyyskeräystä. Keräyksessä kerätään joululahja niille lapsille, jotka muuten jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Joulupuu-keräys järjestetään ympäri Suomea paikallisten Nuorkauppakamarien toimesta.

PiggyBaggy ja JCI Finland tekivät yhteistyötä vuoden 2014 Jouluapua-keräyksessa ja PiggyBaggy mahdollisti keräyspakettien kuljetukset tavarakimppakyydin kautta. Ensimmäistä kertaa myös keräykseen saattoi osallistua myös lahjoituspakettien vapaaehtoisena kimppakyytikuljettajana.

City Car Club

Autojen yhteiskäyttöpalvelu City Car Club ja PiggyBaggy-tavarakimppakyyti tekevät yhteistyökokeilun keväällä 2015. Kokeilussa etsitään resurssiviisaita ratkaisuja City Car Clubin auton siirtoihin joukkoistamista hyödyntämällä.

City Car Clubia pyörittävä Suomen kaupunkiautot Oy on 100 % kotimaisessa omistuksessa oleva helsinkiläinen yritys, joka aloitti yhteiskäyttöautopalvelun kehittämisen jo ennen vuosituhannen vaihdetta.

Aalto Design Factory

Design Factory, opened in October 2008, is one of the projects of Aalto University. Design Factory is the symbiosis of the state-of-the-art conceptual thinking and cross-disciplinary hands-on doing. It leads a way towards a paradigm shift in education and business by providing a constantly developing collaboration environment for students, researchers and business practitioners.

Design Factory develops creative ways of working, spatial solutions, and enhanced interdisciplinary interaction to support world-class product design in educational, research and practical application contexts. Design Factory aims to develop a passion-based student-centric learning culture for the Aalto University. It hosts visitors from all parties, who are interested in practical applications of problem-based learning philosophy and hands-on activities that support theoretical studies.

ITS Finland

PiggyBaggy on Älykkään liikenteen verkoston – ITS Finland ry:n verkostojäsen. ITS Finland on älykkään liikenteen kehittämisen suomalainen yhteistyöfoorumi, joka on toiminut yhdistyksenä vuodesta 2007 lähtien.

Asianajotoimisto Legistum Oy

Asianajotoimisto Legistum Oy ja Elävä Itämeri säätiö ovat yhdessä valinneet PiggyBaggy-tavarakimppakyydin ohjelmaan, jossa edesautetaan Itämeren hyvinvointia. Ohjelman puitteissa Asianajotoimisto Legistum ja PiggyBaggy ovat aloittaneet yhteistyön, jossa Legistum luovuttaa kahdeksan tuntia maksutonta juridista konsultointia PiggyBaggylle edistäen omalta osaltaan Itämeren suojelua.

Asianajotoimisto Legistum Oy on vuonna 2000 perustettu liikejuridiikkaan painottunut asianajotoimisto, jolla on toimistot Helsingissä, Jyväskylässä, Seinäjoella, Saarijärvellä ja Tallinnassa. Legistum palvelee yrityksiä ja yksityishenkilöitä ympäri Suomea.

Elävä Itämeri säätiö on 2008 perustettu puolueeton säätiö, joka tuo yhteen kaikki Itämeren pelastamiseksi tarvittavat toimijat, myös korkeimmalla poliittisella tasolla. BSAG tekee rakentavaa, ratkaisukeskeistä yhteistyötä eri viranomaisten sekä yksityisen ja kolmannen sektorin kanssa. www.bsag.fi

VTT

PiggyBaggy on mukana VTT:n uudessa AARRE -projektissa, jossa luodaan uutta käyttäjälähtöistä kiertotalouden liiketoimintaa. VTT:n hanke käynnistyi elokuussa 2015 ja päättyy syyskuussa 2017. Toimintamalleina ovat nopeat kokeilut yhdessä yritysten ja asiakkaiden kanssa. AARRE-projektissa ovat mukana Suomen ympäristökeskus SYKE, Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskus, Lassila & Tikanoja Oyj, Destamatic, Eurokangas, Kierrätysverkko, Not Innovated Here – Laboratory of Creative Destruction, Piggybaggy, Kemianteollisuus,Teknologiateollisuus ry ja University of Cambridge ja Lunds universitet.

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy on suomalainen valtion omistama teknillinen tutkimuskeskus. Se on Pohjois-Euroopan suurin soveltavaa tutkimusta tekevä organisaatio, joka tuottaa teknologia- ja tutkimuspalveluja sekä kotimaisille että kansainvälisille asiakkailleen, yrityksille ja julkiselle sektorille.

Signicat

Signicat ja PiggyBaggyn esittelivät muutamien muiden partnerien kanssa PiggyBaggyn 24h-Kylätila -konseptin Vantaan asuntomessuilla 2015. Signicat -tunnistautumisratkaisu mahdollistaa Kylätilan palveluiden helpon käyttöönoton. Kylätilan avulla minkä tahansa asuinalueen asukkaat saavat käyttöönsä monipuolisia palveluita ja voivat yhdessä rakentaa elinvoimaisen yhteisön.

Signicat on Norjalainen 2007 perustettu yritys, joka on markkinajohtaja sähköisen tunnistamisen ja sähköisen allekirjoittamisen palveluntarjoajana Pohjoismaissa. Signicat tarjoaa keskitettynä palveluna kaikki Pohjoismaiset ja Viron tunnistautumis/allekirjoitustavat, sosiaalisen median tunnisteet sekä omien yrityskohtaisten tunnusten hallinnan. Signicatin palvelu on helppo liittää osaksi yrityksen verkkopalveluita.