Tiedote
8.12.2016

Tue Helsingin asunnottomia osallistumalla Liiterin vakinaistamisen joukkorahoitukseen

Kuva1
Kuva2 Emmi Tulokas
Kuva3 Emmi Tulokas
Kampanjavideo
Aineettomat_joululahjat_flyer/juliste

Helsingin Teurastamolla syksyllä onnistuneesti pilotoitu 24h-työvälineiden vuokrauksen Kiertotalous-Liiteri -palvelu vakinaistetaan joukkorahoituskampanjalla. Kestävää kaupunkikulttuuria tukeva kampanja päättyy viikon päästä 16.12. Nyt ihmisiä ravistellaan hereille ja tukemaan Vailla vakinaista asuntoa ry:n työtä.

Liiteri.net tarjoaa 24h-työvälineiden vuokrausta ja kaupunkilaisten arjen pyörittämistä helpottavia palveluita, joka poistaa tarpeen omistaa autoa ja vain harvakseltaan tarvittavia tuotteita. Jakamistalouspalvelun vakinaistamiseen tähtäävän joukkorahoituskampanjan vastikkeet on paketoitu arkea helpottaviksi aineettomiksi joululahjoiksi, joita voi nyt osoittaa myös Vailla vakinaista asuntoa ry:lle. VVA tukee asunnottomuuden kanssa kamppailevia ihmisiä valtakunnallisesti. Saadulla avulla järjestö putsaa ja kunnostaa Helsingin Kalliossa sijaitsevaa Vertais-ja vapaaehtoistoiminnankeskus Vepaa mukavammaksi yhteiseksi matalan kynnyksen olohuoneeksi.

Tuki asunnottomille ja Liiterin palveluiden vakinaistaminen onnistuu aineettomia joululahjoja hankkimalla

Liiterin rahoitusvastikkeina ovat vuoden houkuttelevimmat aineettomat joululahjat, joita voi hankkia itselle, lähimmäisille tai osoittaa Vailla vakinaista asuntoa ry:n käyttöön. Tarjolla on Koti kuntoon -paketti joulusiivoukseen sekä rajaton käyttöoikeus laitevuokraukseen puoleksi vuodeksi, pyörän vuosihuolto -lahja fillaristille sekä näppärä yhdistelmä suutari- ja vaatteiden korjauspalveluita – samassa paketissa. Kestävän kaupunkikulttuurin kehitystä voi tukea myös ostamalla nimensä Liiterin tukijoiden kunniatauluun 10 €:lla. Lue lisää ja osallistu Liiterin vakinaistamisen joukkorahoituksen: joukonvoima.fi/liiteri

– Olemme ylpeitä uudesta partneristamme Vailla vakinaista asuntoa ry:stä, joka on jo 30 vuoden ajan tehnyt töitä asunnottomuuden kanssa kamppailevien puolesta. Toivomme, että kampanjamme herättää ihmiset huolehtimaan toisistaan ja että voimme kampanjamme avulla tukea mahdollisimman monien selviytymistä arjessa, sanoo CoReorient Oy:n toimitusjohtaja Harri Paloheimo.

–  Suomessa vailla vakinaista asuntoa on noin 7000 ihmistä. Me haluamme heidät kaikki kadulta kotiin. Yhteistyö Liiterin kanssa näin joulun alla on todella toivottua ja toivomme, että ihmiset lähtevät sankoin joukoin mukaan, sanoo järjestösihteeri Vlada Petrovskaja, Vailla vakinaista asuntoa ry:stä.

Osallistu Liiterin vakinaistamisen joukkorahoitukseen: joukonvoima.fi/liiteri

Liiterin Facebook-sivu: facebook.com/liiteri.net
Liiteri Twitter: twitter.com/Liiterinet
Kiertotalous-Liiteriä voi seurata Facebookissa ja Twitterissä aihetunnisteella #liiteri
Vailla vakinaista asuntoa ry:n verkkosivu: http://vvary.fi

Lisätietoja:
Harri Paloheimo, toimitusjohtaja, CoReorient Oy, 050 4836388, harri.paloheimo (at) coreorient.com
CoReorient Oy on ketterä yritys, joka rakentaa kestävää ja reilua yhteiskuntaa. Autamme niin kansalaisia kuin organisaatioitakin paremman suunnan löytämisessä.

Vlada Petrovskaja, järjestösihteeri, Vailla vakinaista asuntoa ry, 050 407 9703, vlada.petrovskaja (at) vvary.fi
Vva ry toimii kolmannella sektorilla asunnottomien edunvalvojana vaikuttaen yksilötasolla kunkin asunnottoman tilanteeseen sekä yhteiskunnallisella tasolla lainsäädäntöön.

 

Tiedote
15.11.2016

Autottomien arki helpottuu Helsingissä pysyvästi – kiertotalouspalvelut vakinaisiksi joukkorahoituksella

Kuva1 Kuva2 Aineettomat_lahjat_flyer/juliste

Helsingin Teurastamolla syksyllä onnistuneesti pilotoitu Kiertotalous-Liiteri aiotaan vakinaistaa joukkorahoituskampanjalla. Liiteri.net tarjoaa 24h-työvälineiden vuokrausta ja kaupunkilaisten arjen pyörittämistä helpottavia palveluita, joka poistaa tarpeen omistaa vain harvakseltaan tarvittavia tuotteita. Liiteri tukee ympäristöystävällisempää korjauskulttuuriin tukeutuvaa elämäntapaa ja helpottaa autotonta arkea. Kiertotalouden hengessä Liiteriin on voinut myös palauttaa käytöstä poistettuja, pieniä (max. 25 cm) sähkö-ja elektroniikkalaitteita, kuten rikki menneitä sähkötyövälineitä.

Liiterin joukkorahoittajan ei tarvitse ostaa satunnaisesti käytettäviä tavaroita

Syksyn aikana tuhannet ovat tutustuneet virtualisoituun rautakauppapalveluun. Palvelua käyttäneet ovat kiittäneet mahdollisuudesta voida vuokrata laitteita ja saada arkea helpottavia palveluita vaivattomasti itselle sopivaan aikaan. Itse tavaroiden ostamisen sijaan niiden käyttöajan ostaminen säästää kodin kalliita neliötä sekä tulee edullisemmaksi. Laitteet voi noutaa Liiteristä ympäri vuorokauden itselle sopivaan aikaan ja ne saa myös halutessaan kotiintuotuina ympäristöystävällisellä tavarakimppakyydillä.

– Toivottavasti palvelulle saadaan jatkoa ja valikoimaa entistä laajemmaksi. Muutin hiljattain ja olen vuokrannut Liiteristä rakenneilmaisimen, akkuporavasaran ja akkuporakoneen, jotta saan uuden kodin paikat kuntoon. Voisin pyytää joululahjaksi lisää vuokrausaikaa, koska tykkään sisustaa. Eri projekteihin tarvitsee erilaisia työkaluja, eikä pieneen sinkkutalouteen ole järkeä ostaa kaikkia työkaluja ja muita harvemmin tarvittavia kodin tarvikkeita, kun on tällainenkin palvelu tarjolla lähellä, kertoo helsinkiläinen Paula Harjula.

Helpompi arki mahdollistuu aineettomia joululahjoja hankkimalla

Liiterin palvelut saadaan vakinaistettua, kun joukkorahoituksen tavoite saadaan täyteen. Rahoitusvastikkeina ovat vuoden houkuttelevimmat aineettomat helpomman arjen joululahjat, joita voi ostaa sekä itselle että läheisille. Tarjolla on Koti kuntoon -paketti joulusiivoukseen sekä rajaton käyttöoikeus laitevuokraukseen puoleksi vuodeksi, pyörän vuosihuolto -lahja fillaristille sekä näppärä yhdistelmä suutari- ja vaatteidenkorjauspalveluita – samassa paketissa. Lue lisää ja osallistu Liiterin vakinaistamisen joukkorahoituksen: joukonvoima.fi/liiteri

– Olemme räätälöineet joululahjaideat yhdessä käyttäjien kanssa vastaamaan kaupunkilaisten tarpeita. Vanhemmilla on nyt mainio tilaisuus hankkia näitä vaikka lahjaksi Kalliossa ja lähialueilla asuville lapsilleen, ehdottaa palvelua vetävän CoReorient Oy:n toimitusjohtaja Harri Paloheimo.

Kiertotalous-Liiteri -konseptia tukevat myös kansainvälinen K-rauta -ketju sekä SER-kierrätys osallistumalla rahoitukseen samalla summalla kuin, mitä joukkorahoituksen minimitavoitteen täyttyessä tullaan keräämään. Jatkossa toiminta on laajenemassa myös Kampin kauppakeskuksessa sijaitsevan MetroSuutarit -liikkeen yhteyteen ja Otaniemen Liiteriä pilotoidaan metron käynnistyttyä.

Osallistu Liiterin vakinaistamisen joukkorahoitukseen: joukonvoima.fi/liiteri

Liiterin Facebook-sivu: facebook.com/liiteri.net
Liiteri Twitter: twitter.com/Liiterinet
Kiertotalous-Liiteriä voi seurata Facebookissa ja Twitterissä aihetunnisteella #liiteri

Lisätietoja:
Harri Paloheimo, toimitusjohtaja, CoReorient Oy, 050 4836388, harri.paloheimo (at) coreorient.com
CoReorient Oy on ketterä yritys, joka rakentaa kestävää ja reilua yhteiskuntaa. Autamme niin kansalaisia kuin organisaatioitakin paremman suunnan löytämisessä.

Jukka Kajan, Joukon Voima, +358 50 4674740, jukka.kajan (@) joukonvoima.fi
Joukon Voima on kestävän kehityksen mahdollistaja. Tarjoamme markkinapaikan, jossa uusiutuvan energian tuotantoa ja kestävää kulutusta edistävät hankkeet löytävät halukkaat rahoittajat. Joukon Voimalla luomme ympäristöystävällisempää ja yhteisöllisempää tulevaisuutta, jossa päätämme yhdessä miten energiaa ja luonnonvaroja  tuotetaan ja kulutetaan.

Tiedote
19.9.2016

Työvälineiden vuokrauspalvelua testataan Teurastamolla – kohderyhmänä urbaanit kotinsa kunnostajat

Kuva1 Kuva2

Kaupunkilaisten kiinnostusta säästää kotinsa arvokkaita neliöitä ja vapaa-aikaansa kiertotalouden keinoin selvitetään tänä syksynä virtualisoidussa rautakaupassa eli Liiteriksi nimetyssä työvälineiden vuokrauspalvelupilotissa. Maailmalla vahvat kierto- ja jakamistalouden trendit ovat nousussa nyt myös Suomessa vuokraamisen ja tavaroiden yhteiskäytön muodossa. Rautakauppapalvelun lisäksi Liiteri tulee tarjoamaan monia muita arkea helpottavia kiertotalouden palveluita käyttäjilleen kokeilun aikana.

Pilotissa voi vuokrata K-raudan laadukkaita akkukäyttöisiä RYOBI-sähkötyökaluja ja Kärcher -puhdistus- ja siivouslaitteita Liiteri.net -verkkopalvelusta. Ne voi noutaa joukkoliikenteellä helposti saavutettavasta 24h Liiteri-palvelupisteestä ensin Helsingin Teurastamolta ja myöhemmin Espoon Otaniemestä. Vaihtoehtoisesti tarjolla on myös kotiinkuljetus ympäristöystävällisesti joukkoistetun PiggyBaggy-palvelun avulla. Fyysinen kiertotalous-Liiteri on ilmeeltään samaan aikaan raikas ja perinteinen, ja pienen kokonsa puolesta palvelupiste istuu kaupunkiympäristöön paremmin kuin suuri täyden valikoiman rautakauppa. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden laadukkaiden laitteiden kokeilemiseen kodin rauhassa auton koeajoa vastaavalla tavalla.

Kiertotalous-Liiterin toteuttaa IT-startup CoReorient yhteistyössä VTT:n, SYKE:n ja Helsingin yliopiston Tekes-rahoitteisen AARRE-tutkimusprojektin kanssa kumppaninaan kansainvälinen rautakauppaketju K-rauta. Uusien kuluttajapalveluiden kiinnostavuutta tutkivassa pilotissa ovat mukana myös Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Teknologiateollisuus ry, SER-kierrätys, Espoon kaupunki, sekä Purjebägit Oy, Kierrätysverkko Oy, Metrosuutarit.fi, Pyörähuoltoovelle.fi ja Kauppahalli24.fi. Palvelun käytettävyyttä kehitetään ja kiertotalouden liiketoimintamalleja testataan sekä tutkitaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa Helsingissä ja Espoossa. Palvelulla halutaan helpottaa kaupunkilaisten arkea ja selvittää erityisesti autottomien kaupunkilaisten tarpeiden täyttämistä helppokäyttöisillä palveluilla.

Kiertotalous ei ole pelkkää sellunkeittoa

Kiertotalousajattelu perustuu malliin, jossa materiaalit ja arvo kiertävät, ja lisäarvoa luodaan esimerkiksi palveluiden kautta sekä teknologiaa hyödyntämällä. Cleantech ja kiertotalous ovat perinteisesti keskittyneet Suomessakin pääasiassa teollisuuden prosessien optimointiin, eikä niinkään ratkaisujen kehittämiseen kuluttajille. Kiertotalous-Liiterissä kehitetään arkea helpottavia, sekä samalla vastuullisia ja järkeviä, palveluita kiertotalouden jalkauttamiseen myös kuluttajien saataville.

– K-raudassa olemme perinteisesti ajatelleet, että tehtävämme on myydä mahdollisimman paljon uusia koneita ja laitteita. Ehkäpä kaikki remonttia suunnittelevat asiakkaamme eivät kuitenkaan halua ostaa kaikkia työvälineitä. Näille ei kodissa ehkä ole säilytystilaa tai remontin jälkeen suurta tarvetta. Työvälineiden vuokraamisen mahdollisuus saattaa näin olla tarvittava kipinä remontin aloittamiselle, jolloin K-raudassa löydämme roolimme suunnitteluapuna ja materiaalien myyjinä. On tosi mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon tällainen vuokrauspalvelu asiakkaitamme kiinnostaa, K-rauta-ketjun ketjujohtaja Virpi Viinikainen sanoo.

Kiertotalouden hengessä Liiteriin voi myös palauttaa käytöstä poistettuja, pieniä (max. 25 cm) sähkö- ja elektroniikkalaitteita, kuten rikki menneitä sähkötyövälineitä. SER-kierrätyspisteeseen voi turvallisuuden vuoksi vain jättää, mutta sieltä ei voi ottaa, laitteita. Tuottajavastuun alaisena toimijana SER-kierrätys huolehtii, että laitteet käsitellään turvallisesti ensisijaisesti Suomessa teollisuuden uusiokäyttöön.

Kauppahalli24.fi haluaa edistää arkea helpottavien ekologisten toimintatapojen kehittämistä. Liiteri-pilotin alussa Kauppahalli24.fi selvittää tuoreen ruoan verkkokauppansa liittämismahdollisuutta Liiterin palveluvalikoimaan.

Tervetuloa työvälineiden vuokrauksen kiertotalous-Liiterin avajaisiin 28.9. Helsingin Teurastamolle

Paikallisyhteisö, media ja muut aiheesta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi kiertotalous-Liiterin avajaisiin Teurastamon sisäpihalle (Työpajankatu 2) tiilisen piipun juurelle keskiviikkona 28. syyskuuta kello 15-19. Avajaiset ovat avoin naapurustotapaaminen, johon kaikki ovat tervetulleita kahville, seurustelemaan ja miettimään, mihin kaikkeen Liiteriä voitaisiin käyttää.

Pääset oppimaan, miten tekstiilipesurilla saa kotikonstein likaisen sohva puhtaaksi, ja miten kemikaalivapaata höyrypesuria käytetään kodin koville pinnoille. Pääset kokeilemaan myös Liiteriin vuokralle tulevia erilaisia sähkötyökoneita. Vuokraamo avautuu kello 15, jonka jälkeen Liiteri on käytössä ympärivuorokautisesti.
Liiterin avajaisten FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/251479771915106/
Saapumisohjeet Teurastamolle: http://teurastamo.com/info-kartta/

Kiertotalous-Liiteriä voi seurata Facebookissa ja Twitterissä aihetunnisteella #liiteri
Verkkosivulla: liiteri.net
Facebook-sivuilla: facebook.com/liiteri.net
Twitterissä: twitter.com/Liiterinet

Lisätietoja:
Harri Paloheimo, toimitusjohtaja, CoReorient Oy, 050 4836388, harri.paloheimo (at) coreorient.com
Virpi Viinikainen, ketjujohtaja, K-rauta-ketju, 050 527 2881, virpi.viinikainen (at) kesko.fi

Lisätietoja AARRE-hankkeesta:
Maria Antikainen, erikoistutkija, hankkeen koordinaattori
Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, 040 512 4260, maria.antikainen (at) vtt.fi
Twitterissä: @AarreResearch

CoReorient Oy on PiggyBaggy-tavarakimppakyytiä kehittävä pieni suomalainen yritys, jolla on suuret tavoitteet. Haluamme kehittää yhteiskunnasta kestävämpää ja tehokkaampaa auttamalla niin kansalaisia, yrityksiä kuin yhteisöjäkin suhtautumaan uudella tavalla arkisiin toimiinsa.

Tiedote
3.6.2016

Jakamistalous startup CoReorient/PiggyBaggy Euroopan sosiaalisten innovaatioiden kilpailun semifinalistiksi

CoReorient on valittu ainoana suomalaisena ehdokkaana 30 semifinalistin joukkoon vuoden 2016 Euroopan Sosiaalisten Innovaatioiden kilpailussa.

Kilpailun tämän vuoden teema on “kotoutuneet tulevaisuudet” ja sen avulla haetaan parhaita ideoita ja ratkaisuiksi pakolaisten ja maahanmuuttajien kotouttamiseksi Euroopassa. CoReorientin innovaatio tukee yhteisöön kotoutumista vertaistyöllistämisen avulla. Impact startup CoReorient hyödyntää ehdotuksessaan yhteisöiden kanssa toteutettuja joukkoistamiseen perustuvia kestäviä ratkaisuja kuten PiggyBaggy-tavarakimppakyytipalvelua.
Vertaisten välillä joukkoistettu työ on digitaalisen alustan avulla jaettavia ja vastaanotettavia työtarjouksia. Joukkoistettu työ on osa uutta jakamistaloutta eli yhteistyötaloutta, joka mahdollistaa vajaakäytössä olevien resurssien järkevän hyödyntämisen kestävällä tavalla. Euroopan sosiaalisten innovaatioiden kilpailun kautta Suomi pääsee todentamaan etumatkansa jakamistalouden yhteisöä hyödyntävän kehitystyön saralla.
Kilpailuun osallistujia oli yhteensä 1095 ja valitut 30 semifinalistia (kolmen prosentin parhaimmisto) tulevat saamaan tukea ideoidensa jatkokehittämiseen sekä kilpailevat kolmesta 50 000 € palkinnosta finaalissa Brysselissä lokakuussa 2016.

Lisätietoja englanniksi: European Commission
Lisätietoja: CoReorientin markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, 045 601 0390, henni.ahvenlampi ( at ) coreorient.com

Twitter: @CoReorientEU

Tiedote
25.5.2016

Miten Liikennekaari vaikuttaa tulevaisuuden liikenteeseen?

Liikenne- ja viestintäministeriö on valmistellut Liikennekaari-esityksen, jonka yksi päätavoitteista on uudistaa liikenteen digitaalisen toiminnan kasvuympäristö. Liikennekaaressa on kolme vaihetta, joista ensimmäisessä yhtenäistetään liikennemarkkinoita ja -palveluja koskevia säädöksiä, kuten joukkoliikennelakia, taksiliikennelakia, kuljettajien ammattipätevyyksiä ja tavarankuljetusta koskevia lakeja. Liikennekaari-esitykseen annettiin määräpäivään mennessä poikkeuksellisen suuri määrä lausuntoja. Ryhmä edistyksellisiä suomalaisia toimijoita on perehtynyt Liikennekaari-esitykseen ja toivoo sen läpimenoa.

“Liikenteen uudet palvelut keräävät tällä hetkellä eniten investointeja. Liikennekaari mahdollistaa niiden saamisen Suomeen ja luo sitä kautta uusia työpaikkoja.” sanoo MaaS-konseptin kehittäjä ja MaaS Finland Oy:n toimitusjohtaja Sampo Hietanen.

“Nyt ei pidä vatuloida asiakkaiden ja koko Suomen etua. Liikennekaari pitää saada pikaisesti voimaan mahdollisimman laajasti”, toteaa Pekka Möttö, joka loikkasi OnniBusista Tuupiin jatkamaan asiakaslähtöisten liikennepalveluiden vallankumousta.

Kolme Suomen liikenteen tulevaisuuden skenaariota:

1) Liikennekaari-esitystä ei hyväksytä vastaavasti kuin ei muitakaan vanhentuneen sääntelyn purkamiseen tähtääviä toimia. Tämä hidastaa kokeilukulttuurin ja jakamistalouden edistymistä. Tulevina vuosina liikkumismuotojen jakauma pysyy kutakuinkin samanlaisena kuin se on tällä hetkellä. Liikkumisen kustannukset suhteessa ostovoimaan nousevat muun muassa öljyn hinnan kohoamisesta ja Suomen viennin ja talouden laahaamisesta johtuen. Liikkumispalvelut kehittyvät ulkomailla ja Suomi jää kehityksestä jälkeen.

2) Liikennekaari-esitys hyväksytään vasta, kun sitä sitä on pitkään hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten: Yksityisauton omistamiselle kehitetään kyllä varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta ne yleistyvät pikkuhiljaa sukupolvenvaihdoksen myötä. Tämä korostuu erityisesti pääkaupunkiseudun kaltaisilla alueilla, jossa nykyisinkin vain joka kolmas hankkii ajokortin 18 vuotta täytettyään. Etenemisen hitaudesta johtuen ulkomaisilla toimijoilla on kuitenkin ollut mahdollisuus kehittää liiketoimintaansa etukäteen isossa mittakaavassa, mikä heikentää kotimaisten ratkaisujen liikkeelle lähtöä ja kilpailukykyä.

3) Liikennekaari-esityksen ensimmäinen vaihe hyväksytään nopeassa tahdissa ja lähdetään siitä, että yksityiskohdat ja puutteet hiotaan kuntoon seuraavissa vaiheissa, kun on ensin opittu konkreettisista palvelukokeiluista. Sääntelyn uudistaminen etenee myös muun jakamistaloutta rajoittavaan lainsäädännön kehittämiseen. Yksityisauton omistamisen vaihtoehdot tulevat käyttöön nopeaan tahtiin. Liikennekaaren mahdollistamat liikennekokeilut vievät kotimaisinkin voimin liikkumistapojen evoluutiota eteenpäin kiihtyvällä vauhdilla.

Kestävä liikenne -kampanja tulevaisuuden liikennepalveluiden puolesta

Ryhmä edistyksellisiä suomalaisia toimijoita toivoo Liikennekaari-esityksen johtavan lainsäädäntöön, joka mahdollistaa eri liikennemuotojen joustavan yhdistämisen ja kehittämisen kansalaista palvelevaksi turvalliseksi, edulliseksi ja helpoksi kokonaisuudeksi. Liikennekaari menee eduskunnan käsittelyyn kesäkuussa. Kampanjaan osallistujat pyytävät päätöksentekoon osallistuvia ottamaan huomioon, että uusia liikenneratkaisuja tarvitsevien kansalaisten kannalta on vain kaksi vaihtoehtoista lopputulosta.

  1. Esitys hyväksytään nopealla aikataululla, mahdollisesti pienten korjausten jälkeen. Suomalaisilla on mahdollisuus luoda reilu ja toimiva moderni liikennejärjestelmä omilla ehdoillaan sekä saada etulyöntiasema liikenteen digitalisaation edelläkävijämarkkinana.

  2. Esitys hylätään tai se palautetaan ministeriöön valmisteltavaksi. Eri sidosryhmät jatkavat omilla linjoillaan, maailma menee menojaan ja Suomi jää jälleen kerran kopioimaan muualla tehtyjä ratkaisuja.

Kestävä liikenne -kampanjan järjestää Kestävä Suomi -yhdistys tavoitteenaan vauhdittaa muutosta kohti kestävää yhteiskuntaa. Tämä saadaan aikaan kehittämällä ja tukemalla avoimesti yhteisöllisyyttä, vapaaehtoistyötä, työllistämistä ja kansalaisten aktiivisuutta edistävää toimintaa.

Kestävä liikenne -kampanjassa ovat mukana ainakin:
Autolevi
City Car Club
CoReorient / PiggyBaggy
Kestävä Suomi Ry
Maas Finland
24Rent
Shareit Blox Car
Tuup
Tziip
ja joitakin yksityishenkilöitä

Lisätietoa Kestävä liikenne -kampanjasta ja yksityishenkilöiden liikenteen tulevaisuuteen liittyviä haastatteluja:
www.kestavasuomi.fi
facebook.com/kestavasuomi
twitter.com/Kestavasuomi

Kampanjassa käytetään hashtageja #kestavaliikenne, #liikennekaari ja #jakamistalous

Lisätietoja: kampanjan koordinaattori Henni Ahvenlampi, 045 601 0390, info(at)kestavasuomi.fi, Kestävä Suomi ry.

Tiedote
4.4.2016

Kaikenikäiset kutsutaan osallistumaan Liikuta minua -päivään valtakunnallisesti

Kuva1 Kuva2
Kansalaisareena ry, vapaaehtoistoiminnan verkosto VaRes, ValikkoVerkosto, PiggyBaggy-tavarakimppakyyti, Tavarapyörä-asiantuntija, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy, Suomen NNKY-liiton Kamalat äidit -projekti ja Mielentaide ry haastavat niin yksityishenkilöt kuin yhteisötkin osallistumaan keväiseen vapaaehtoisen ja omaehtoisen toiminnan teemapäivään 13.5.2016.

Kohtaamiset ja arjen vapaaehtoisuus rakentavat ja vahvistavat yhteisöllisyyttä, mielen hyvinvointia, turvallisuutta, elämäniloa ja arjen toimintakykyä. Liikuta minua -kohtaamiset voivat sisältää kulttuuria, omaehtoista auttamista, vapaaehtoisuutta, hyvän tekemistä tai monimuotoista vuorovaikutusta.

Tutustu vapaaehtoistyöhön, tuunaa oma pyöräsi kesäkuntoon ja testaa tavarapyörää

Teurastamon piha-alueella (Työpajankatu 2, Helsinki) 13.5.2016 klo 11−14 Kansalaisareenan vapaaehtoisten koordinaattori Marjo Salmela kertoo, mitä vapaaehtoistyömahdollisuuksia Kansalaisareena tarjoaa. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus tuo paikalle pyörien kevythuoltopisteen, jossa oman menopelin voi siistiä kesäkuntoon. Tarjolla on myös tietoa kestävän elämäntavan käytännön ratkaisuista, kuten astialainauksesta, matokompostoinnista, uudelleenkäytöstä ja tuunauksesta.

Mielentaide ry esittelee toimintaansa taiteellisin keinoin, jolloin pääsee omin käsin kokeilemaan luovuuttaan. Lisäksi paikalla on mukana taiteilijajäseniä kertomassa taiteen vaikutuksesta kuntoutumisessa. Ohessa järjestetään pientuotemyyjäiset toiminnan tukemiseksi. Mielentaide ry päivittää omaa ohjelmaansa yhdistyksen Facebook-sivulla,

Suomen NNKY-liiton Kamalat äidit -projekti tuo paikalle ”Kamalan ihanien äitien unelmakartan”, johon jokainen halukas voi kirjoittaa unelmiaan. Paikan päällä pääsee myös kokeilemaan tavarapyöriä. Gert-Jan Hendriks on tavarapyörä-asiantuntija, joka kertoo, mihin kaikkeen hauskaan ne sopivat. PiggyBaggy-tavarakimppakyydin jakamistalous-expertit houkuttelevat kuulemaan ja keskustelemaan digitalisaation, vapaaehtoistyön ja yhteisöllisyyden tulevaisuudesta. Ohjelmassa on lisäksi mm. ilmapallonjakoa ja mehutarjoilu.

Teurastamon piha-alueen Liikuta minua -tapahtumasta Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1585008818456556
Kaikki Liikuta minua -tapahtumat kerätään kampanjan Facebook-tapahtumasivulle: https://www.facebook.com/events/1069455653074942/ 

Miten haluaisit viettää Liikuta minua -päivää?

Kuka tahansa voi järjestää myös omannäköisen tempauksensa Kukan päivänä tai muuna keväisenä päivänä. Liikuttaa voi monella eri tavalla – myös henkisesti. Tapahtuma voi olla vaikka
ARJESSA AUTTAMISTA                      NAAPURIAPUA
YHTEISEEN TEMPAUKSEEN OSALLISTUMISTA TAI SEN JÄRJESTÄMISTÄ
TAIDENÄYTTELYN TAI TEATTERIESITYKSEN JÄRJESTÄMISTÄ
          KULTTUURITAPAHTUMASSA KAVERINA OLEMISTA        YHDESSÄ ULKOILUA
KOULULAISVIERAILU HOIVAKODISSA             TAI JOTAIN IHAN MUUTA

Kuinka osallistua Liikuta minua –kampanjaan:

Ilmoita oma tapahtumasi http://kansalaisareena.fi/liikutaminua/ilmoita-tapahtumasi/. Tapahtumat nostetaan nettisivuilta myös Kansalaisareenan Facebookiin ja Twitteriin. Käytössä on tunniste #liikutaminua.

Muita Liikuta minua -tapahtumia järjestetään ainakin Espoossa, Oulussa, Kemissä, Seinäjoella ja Järvenpäässä:
http://kansalaisareena.fi/liikutaminua/tapahtumat/.

Lisätietoja ja viestintäapua tapahtumille: Katja Reinikainen, katja.reinikainen(at)kansalaisareena.fi, 040 742 2235
Tavarapyöriin liittyvät asiat: Gert-Jan Hendriks: asiakaspalvelu(at)tavarapyora-asiantuntija.fi, 040 770 9853
PiggyBaggyn toiminta: Henni Ahvenlampi, henni.ahvenlampi(at)piggybaggy.com, 045 601 0390
Mielentaide ry:n koordinointi sekä haastattelupyynnöt: Ari Kiviaho, tj(at)mielentaide.fi, 046 530 1903

Tiedote
29.2.2016

Luottamus on yhteisön ydin

Yhteisöllinen tavarankuljetuspalvelu PiggyBaggy otti käyttöön käyttäjätilien vahvan tunnistautumisen

PiggyBaggy-tavarakimppakyytipalvelu on ensimmäinen yhteisöllinen tavarankuljetuspalvelu maailmassa, jonka käyttäjät voivat vahvistaa tilinsä vahvalla tunnistautumisella. Suomalaisen IT startupin CoReorient Oy:n kehittämä PiggyBaggy on jakamistalous-palvelu, jonka kautta on välitetty muun muassa Suomen ensimmäiset verkkoruokakaupan joukkoistetut kotiinkuljetukset.

– PiggyBaggy on joukkoistamiseen perustuva tavarankuljetuspalvelu, jossa kansalaiset kuljettavat tavaroita toisilleen matkansa varrella. Tämä mahdollistaa arjen kuljetustarpeiden hoitamisen yhteisöllisesti hyödyntäen olemassa olevaa liikennettä. Meille PiggyBaggyssä on todella tärkeää, että käyttäjämme voivat luottaa meihin ja toisiinsa. Siksi päätimme kohdentaa resurssimme vahvan tunnistautumisen toteuttamiseen esim. maksujärjestelmän käyttöönoton asemesta. Jälkimmäinen toki mahdollistaisi provision keräämisen kuljetusten hinnoista, mutta priorisoimme mieluummin käyttäjiemme esittämän toiveen toteuttamisen, kertoo PiggyBaggyn toimitusjohtaja Harri Paloheimo.

PiggyBaggyn käyttäjien vahva tunnistautuminen perustuu pankkien Tupas-varmennepalveluun. Käyttäjille tuttu ja helppo menetelmä lisää entisestään luottamusta toisiin käyttäjiin ja vähentää epäluuloa uudenlaisen palvelun kokeilemiseen. Tunnistautuminen PiggyBaggy-palvelussa muuttaa käyttäjän nimen Tupas-pankkitunnistejärjestelmään kirjatun nimen mukaiseksi. Näin muut palvelun käyttäjät voivat varmistua, että käyttäjä on juuri se henkilö, joka tämä sanoo olevansa. Tästä lähtien käyttäjät voivat halutessaan kommunikoida vain tunnistautuneiden käyttäjien kanssa.

– PiggyBaggyn yhteisössä ei ole ollut ongelmia tai rikollisuutta, vaan vahva tunnistautuminen otettiin käyttöön luottamuksen lisäämiseksi entisestään sekä ongelmien ennaltaehkäisemiseksi tulevaisuudessa. Haluamme esimerkillämme näyttää, että hyvin toteutetut jakamistalouden palvelut eivät turvallisuutensa osalta eroa muista ihmisten arjessaan jo käyttämistä palveluista, Paloheimo jatkaa.

Ekologinen ja paikallisyhteisöjä vahvistava kuljetuspalvelu säästää rahaa, aikaa sekä ympäristön resursseja. PiggyBaggy mahdollistaa kuljettamisen sekä pientä korvausta vastaan että toteuttaa myös vapaaehtoisuuteen perustuvia hankkeita sekä kannustaa myös muita tahoja sosiaaliseen vastuullisuuteen. Kokoajan edelleen kehitettävässä PiggyBaggyssä on tässä vaiheessa noin 1900 rekisteröitynyttä käyttäjää.

PiggyBaggyä kehitetään tiiviissä yhteistyössä verottajan, liikenne- ja viestintäministeriön sekä yksityisen sektorin ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa. Vahva tunnistautuminen on kehitetty yhteistyössä Signicat Oy:n kanssa. PiggyBaggy-palvelu voidaan myös liittää verkkokauppoihin ja kuljetuksen hallintaohjelmistoihin.

Lisätietoa PiggyBaggy-tavarakimppakyydistä ja mediakuvia: piggybaggy.com/medialle
Lisätietoa vahvasta tunnistautumisesta: piggybaggy.com/usein-esitettyja-kysymyksia/#MiksiTilinVahvistaminenTunnistautumallaOnTarkeaa

Lisätietoja: CoReorient/PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi
+358 45 601 0390, henni.ahvenlampi ( at ) piggybaggy.com

Tiedote
1.10.2015

Kuusinkertainen kilpailufinalisti PiggyBaggy lähtee pitchauksen maailmankiertueelle

Kuva

Tyypillisesti kansainvälisille messuille osallistuminen on startupeille liian kallista. Yhteisöllistä ja ekologista PiggyBaggy-kuljetuspalvelua kehittävän helsinkiläisen CoReorient Oy:n tilanne on eri tänä syksynä. Yritys on valittu kilpailufinalistiksi tai voittanut kokoaan ilmaisen osallistumisen kuuteen kansainväiseen tapahtumaan.

Yrityksen positiivinen ongelma tulee vastaan ensi viikolla. Nelihenkinen startup-tiimi jakautuu kolmeen pitchatakseen SXSW Eco -tapahtumassa Austinissa, mutta myös samaan aikaan eurooppalaisessa kilpailevassa vihreän älytalouden innovaatioiden konferenssissa Ecosummitissa Lontoossa. Samoille päiville osuu myös White Bull Tech Summit Barcelonassa, jonne PiggyBaggy matkustaa yhdessä 11 muun suomalaisen tech-startupin kanssa. Myöhemmin tänä syksynä PiggyBaggyn maailmankiertue vie tiimiä Brysseliin, Reykjavikiin ja Dubliniin.

Startupit osallistuvat messuille esitelläkseen itseään ja löytääkseen rahoitusta. PiggyBaggy/CoReorient on saanut julkista hankerahoitusta, kuten Euroopan Komission pk-yritysten Horizon 2020 rahaa ja etsii alkurahoitusta valmistautuessaan suurempaan rahoituksen A-kierrokseen.

PiggyBaggyn maailmankiertueen tapahtumat:
SXSW Eco, Austin, 5.-7. lokakuuta (pitchaus kilpailun finalisti)
Ecosummit, London, 6.-7. lokakuuta (kutsuttu puhuja)
White Bull Summit, Barcelona, 5.-7. lokakuuta (kilpailufinalisti)

E-Commerce, Paris, 21.-23. syyskuuta (kutsuttu puhuja)
GUE/NGL Mobility as a service meeting, Brussels, 14. lokakuuta (kutsuttu puhuja)
The Nordic Nature and Environment prize, Reykjavik, 27. lokakuuta (kutsuttu puhuja)
Web summit, Dublin, 3.-5. marraskuuta (osallistuja)

Lisätietoja CoReorient Oy:stä ja PiggyBaggy tavarakimppakyydistä pähkinänkuoressa: piggybaggy.com/yrityksesta
Yrityksen toimisto on Helsingin Teurastamon Maitolabra-yhteisössä ja kimppatyötilassa.

Lisätietoja: CoReorient/PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi
+358 45 601 0390, henni.ahvenlampi ( at ) piggybaggy.com

Tiedote
Vapaa julkaistavaksi 17.9.2015

Kuluttajat mukana edullisissa kotiinkuljetuksissa

Verkkokauppa kasvoi Suomessa viime vuonna kahdeksan prosenttia, joka on puolet alan Euroopan kasvuvauhdista. Suomen kuljetustoiminnan markkina on jo lähes puolen miljardin euron suuruinen. Ruotsin ja Tanskan posteista syntynyt PostNord on tulossa Suomen markkinoille, joka haastaa suomalaiset toimijat.

Kuluttajien kiinnostus tavarakimppakyyteihin on herännyt

PostNordin mukaan kuluttajan tulee saada päättää, kuka paketin kuljettaa. Suomalainen  PiggyBaggy-tavarakimppakyytiä tuottava IT-Startup CoReorient on kuluttajatutkimuksella selvittänyt, että kuluttajat eivät halua vain perinteisille kuljetusratkaisuille perinteisiä haastajia. Jakamistalouden asuntovuokrauksen AirBnB ja henkilökuljetuksen Uberin tuleminen on saanut kuluttajat odottamaan edullisempien, mutta myös ympäristöystävällisten, jakamistalouden mahdollistamien kuljetusmuotojen tulemista.

Vantaan asuntomessujen yhteydessä tehdyssä kuluttajatutkimuksessa selvisi, että kuluttajien kiinnostus osallistua joukkoistamisen avulla toteutettuihin kotiinkuljetuspalveluihin on korkeaa jopa ruoan kotiinkuljetuksissa. Tavarakimppakyydissä yksityiset ihmiset kuljettavat toisilleen tavaroita työ- ja asiointimatkojensa ohessa pientä vaivanpalkkaa vastaan. Kuljettaminen ei ole päätoimista vaan se perustuu yksityisen autoliikenteen tehokkaampaan hyödyntämiseen, jolloin PiggyBaggy-palvelu ei ole uhka ammattikuljetusalalle.

Kustannustehokkaita kuljetusratkaisuja etsivät Amazon ja Uber ovat jo aloittaneet joukkoistetut tavarankuljetukset Yhdysvalloissa. PiggyBaggy erottautuu näistä kehittämällä palvelua aktiivisesti yhteisöjen ja viranomaisten kanssa. PiggyBaggyn mallissa pienemmällä liikennemäärällä saadaan suuremmat kuljetusmäärät yhteisöä hyödyttävällä tavalla. Perinteisiin kotiinkuljetuspalveluihin verrattuna tavarakimppakyydin lisähyöty on naapuriapukulttuuria elvyttävät sosiaalinen kanssakäyminen kuljetusten yhteydessä.

Joukkoistettu edullinen ja kotimainen kuljetusinnovaatio on jo saatavilla

Suomessa kehitetty yhteisöllinen PiggyBaggy-kuljetusvälitysjärjestelmä on integroitu Pohjoismaiden johtavan Delivery Management ohjelmistotoimittaja EDI-Softin valikoimaan. PiggyBaggyä on testattu onnistuneesti myös K-Citymarketin ruoanverkkokaupan kotiinkuljetuksissa tänä vuonna Lahdessa.

PiggyBaggy-palvelu voidaan helposti täydentää nykyisten verkkokaupan toimitusvaihtoehtojen rinnalle esimerkiksi EDI-Softin järjestelmän avulla ja mahdollistaa halvempi ja ympäristöystävällinen kuljetustapa asiakkaille. Tämä takaa kuluttajille aidon valinnan mahdollisuuden. Kansainvälisen kilpailun koventuessa kustannussäästöjä tuovat ja kuluttajia kiinnostavat uudet innovaatiot kannattaa ottaa käyttöön.

Kuluttajadata-infograafi

Lisätietoja:
piggybaggy.com/yrityksesta
CoReorient/PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, +358 45 601 0390, henni.ahvenlampi ( at ) piggybaggy.com
EDI-Soft Finland Oy, Sales Account Manager Timo Heikkinen, +358 40 589 4400, timoh ( at ) edi-soft.fi

Tiedote
8.9.2015

PiggyBaggy/CoReorient liittyi Cleantech Finland -verkostoon

Kuva

PiggyBaggy -tavarakimppakyytiä tuottava CoReorient startup on liittynyt Cleantech Finland -verkostoon. Cleantech Finland kokoaa yhteen Suomen johtavat ympäristöteknologia-alan yritykset ja asiantuntijat ja edistää näiden yritysten kansainvälistä kasvua viestinnän ja markkinoinnin keinoin.

PiggyBaggy on joukkoistamisella toimiva tavarankuljetuspalvelu, joka mahdollistaa arjen kuljetustarpeiden hoitamisen yhteisöllisesti. Ekologisen kuljetuspalvelun kautta ihmiset voivat kuljettaa työ- ja asiointimatkojensa varrella toisille tavaroita pientä korvausta vastaan, jolloin säästyy rahaa, aikaa sekä ympäristön resursseja. Palvelu voidaan liittää verkkokauppoihin ja kuljetuksen hallintaohjelmistoihin.

Piggybaggyyn on tässä vaiheessa rekisteröitynyt noin 1500 käyttäjää Suomessa. Sen kautta on tähän mennessä välitetty Suomen ensimmäiset verkkoruokakaupan joukkoistetut kotiinkuljetukset, muita verkkokauppojen ja käytetyn tavaran torien ostoksia sekä mm. kirjaston kirjoja.

”Kehitämme PiggyBaggyä tiiviissä yhteistyössä verottajan, liikenne- ja viestintäministeriön sekä yksityisen sektorin ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa. Seuraavaksi verkkoruokakaupan kotiinkuljetuksia testataan Tanskassa.”, sanoo CoReorientin toimitusjohtaja Harri Paloheimo.

PiggyBaggy/CoReorient hakee tällä hetkellä tanskalaisia viestintäyhteistyökumppaneita.

PiggyBaggystä on mahdollista kuulla lisää 9.9.2015 Työ- ja Elinkeinoministeriön Global Cleantech Summit -tapahtumassa Helsingissä klo 15-16.

”Paine co2 -päästöjen sekä liikenneruuhkien vähentämiseksi johtaa siihen, että kuluttajille suunnattavien cleantechiksi katsottavien palveluiden merkitys tulee kasvamaan esimerkiksi juuri liikkumisen ja tavarankuljetusten osalta. On siksi erittäin arvokasta, että Suomessa kehitetään myös kuluttajapuolen Cleantech-sovellutuksia. Näemme siksi tärkeäksi edistää myös ns. consumer cleantechin kansainvälistymistä”, kertoo Cleantech Finlandin Client Relations Manager Petri Lintumäki Finprosta.

Lisätietoa PiggyBaggy-tavarakimppakyydistä:  piggybaggy.com
Lisätietoja: CoReorient/PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, +358 45 601 0390, henni.ahvenlampi ( at ) piggybaggy.com

Tiedote
26.8.2015

Suomalainen PiggyBaggy/CoReorient South by South Westin SXSW Eco Startup -kilpailun finalistiksi

Kuva
PiggyBaggy-tavarakimppakyytiä tuottava CoReorient Oy on valittu South by Southwestin SXSW Eco Startup Showcase -kilpailun finaaliin, joka käydään Austinissa, Texasissa 5.-7. lokakuuta 2015.

Maailmankuuluja South by Southwest -tapahtumia on järjestetty vuodesta 1987 ja esimerkiksi sosiaalisen median palvelu Twitter on lanseerattu alunperin SXSW -tapahtumassa. South by Southwest on myös yksi kotimaisen Slush startup-tapahtuman esikuvista. PiggyBaggy/CoReorient on mukana maailmankuulun tapahtuman Eco-osan International -sarjassa.

“Olemme liekeissä! Olen todella ylpeä mahdollisuudesta pitchata tiimimme puolesta SXSW Eco:ssa. Odotan innolla tapaamisia sekä nykyisten että tulevien kumppaneidemme kanssa”, CoReorient Oy:n toimitusjohtaja Harri Paloheimo sanoo.

PiggyBaggy-tavarakimppakyytipalvelua tuottava CoReorient Oy kehittää yhteiskunnasta kestävämpää ja tehokkaampaa auttamalla niin kansalaisia, julkista sektoria kuin muita yrityksiäkin parantamaan toimintatapojaan. PiggyBaggy on joukkoistamisella toimiva yhteisöllinen tavarankuljetuspalvelu, jossa ihmiset kuljettavat toisilleen tavaroita arkisten matkojensa ohessa. Näin säästyy aikaa, rahaa ja ympäristön resursseja. PiggyBaggy voidaan myös yhdistää partnereiden e-commerce- ja jakelupalveluihin.

CoReorient Oy on saanut Euroopan Komission Horizon rahoitusta ja on pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon finalisti. Ympäristöpalkinnon saaja valitaan Reykjavikissa 27. lokakuuta 2015.

SXSW Eco tapahtuma kokoaa yhteen yritysjohtajia, sijoittajia, keksijöitä ja suunnittelijoita kehittämään ratkaisuja talouden, ympäristön ja sosiaalisen toiminnan kestävään muutokseen. Tämän vuoden tapahtuman monipuolinen ohjelma liittyy teemoihin: kaupungit, energia + vesi, politiikka, yhteiskuntavastuu, viestintä, muotoilu ja startupit.

South by Southwest -tapahtumissa on Suomesta aiemmin ollut ainakin Iron Sky -elokuva ja yrityksille räätälöityjä pikaviestintäpalveluita kehittävä Ninchat. SXSW Ecoa vietetään viidettä vuotta. Se on vuosien varrella kasvanut päätapahtuman rinnalla omaksi spin-off tapahtumakseen, jossa ei ole aiemmin tiettävästi ollut mukana suomalaisyrityksiä.

“Olemme ylpeitä, että pääsemme nostamaan valokeilaan startuppeja, jotka tarjoavat kaikista uusimpia ja innovatiivisimpia ratkaisuja sosiaalisiin ja ympäristöhaasteisiin”, sanoo Carolyn Harrold, SXSW Eco ohjelmajohtaja.

“Tämän vuoden finalistit ovat tähänastisista lupaavimmat ja odotamme innostuneina, mitä ne tuovat konferenssiin ja mihin se johtaa seuraavan vuoden kuluessa.”

Lisätietoa PiggyBaggystä: piggybaggy.com
Lisätietoa SXSW Eco -tapahtumasta: sxsweco.com
Tietoa muista SXSW Eco Startup Showcase -kilpailun finalisteista: http://www.sxsweco.com/program/startup-showcase/finalists

Lisätietoja: CoReorient/PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, +358 45 601 0390, henni.ahvenlampi ( at ) piggybaggy.com

Tiedote
10.8.2015

PiggyBaggyn 24h-Kylätila ja Tekesin huoneisto Our House – lähiöfestivaalilla Vantaan Mikkolassa 8.8.–15.8.2015

Ensimmäistä kertaa järjestettävällä Our House – lähiöfestivaalilla, Vantaan Mikkolassa 8.8.-15.8.2015, ideoidaan lähiöiden tulevaisuutta. Purkua odottava 1970-luvun elementtitalo ja sen pihapiiri muuttuivat poikkeukselliseksi festivaalipaikaksi. Tapahtumassa pohditaan lähiöiden tulevaisuuteen vaikuttavia tekijöitä ja ideoidaan työkaluja, jotka mahdollistaisivat uudet tavat nähdä Suomen lähiöiden tulevaisuus.

PiggyBaggyn 24h-Kylätila -konsepti on paikallisen jakamistalouden mahdollistava Älykontti. Sen avulla minkä tahansa asuinalueen asukkaat saavat käyttöönsä monipuolisia paikallispalveluita ja voivat yhdessä rakentaa elinvoimaisen yhteisön. 24h-Älykonttiin voi tilata verkkokauppojen kotiinkuljetuksia ja sitä voi käyttää ruokapiirien ja kierrätyspiirien toiminnassa. 24h-Kylätilaa voi myös helposti hyödyntää työkalujen ja tavaroiden lainauspisteenä. Kaikki palvelut toimivat saumattomasti myös verkon yli. PiggyBaggyn 24h-Kylätila konsepti on esillä Marsinkuja 1 pihapiirissä.

Tule tutustumaan tapahtumaan ja 24h-Älykontiin ja Tekesin huoneistoon vaikka tiistaina 11.8., joka on Tekesin isännöimä tapahtumapäivä. Tekes esittelee elementtitalon kolmion, joka muuntuu tulevaisuuden kodiksi. Siinä esittäytyvät jo todellisuutta olevat tulevaisuuden kodin palvelut ja tuotteet. Tekesin ratkaisut pureutuvat tulevaisuuden kodin tarpeisiin ja suuriin kiperiin ongelmiin energiankäytöstä väestömurrokseen ja kestävään talouteen.

Lähiöfestivaali Our House Vantaan Mikkolassa on avoinna yleisölle 8.8.–15.8.2015 päivittäin tämän ohjelman mukaisesti: http://xn--lhifestivaali-bfb6y.fi/ohjelma/
Tapahtumapaikka on osoitteessa Marsinkuja 1, Mikkola, Vantaa. Näyttelytilat eivät ole esteettömiä. Järjestäjät suosittelevat käyttämään julkisia kulkuvälineitä.

Pysy Our House – lähiöfestivaaleiilla mukana twitterissä, instassa ja facebookissa.

Lisätietoja: CoReorient/PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, 045 601 0390, henni.ahvenlampi ( at ) piggybaggy.com

Tiedote
30.6.2015

Lahtelaisen K-citymarket Paavolan verkkokaupan joukkoistettu PiggyBaggy-kotiinkuljetuskokeilu oli menestys!

K-citymarket Lahti Paavolan Tilaa ja Nouda -verkkopalvelun ja PiggyBaggy-tavarakimppakyydin kotiinkuljetuskokeilu on päättynyt suunnitellusti. Jatkon mahdollisuutta selvitetään.

Kokeilun aikana olemme toteuttaneet Suomen ensimmäiset verkkoruokakaupan joukkoistetut kotiinkuljetukset. 2,5 kk kokeilun aikana K-citymarket Lahti Paavolan kaikista verkkotilauksista 43 % sisälsi myös tavarakimppakyytikotiinkuljetuksen. Kaikki tavarakimppakyytitoimitukset toimitettiin perille sujuvasti. 90% kotiinkuljetettavista ostoksista kuljetti perille kanssakaupunkilainen. Vain 10 % kuljetettavista ostoksista toimitettiin varakuljetusjärjestelyllä, ja sekin toimi moitteetta. Asiakastyytyväisyys on ollut korkealla ja kokeilulla on saatu tarvittava kokemus palvelumallin laajentamiseen. Myös ikäihmisille suunnattu puhelintilausmahdollisuus sai lämpimän vastaanoton.

– Tilasin toukokuussa kaksi kertaa ja kesäkuussa kaksi kertaa. Hirveän hyvä palvelu, kun minulle oli vasta tehty polvileikkaus. Nuoria mukavia ihmisiä kuljettajina, joilla oli aikaa jutella myös mukavia. Suosittelin verkkokauppaa kiireisille työssäkäyville lapsilleni ja he innostuivat erityisesti tästä ostosten kotiintilausmahdollisuudesta”, kertoo yksi KCM Paavolan verkkokaupan kotiinkuljetusasiakkaista.

Kauimmaksi 5 € korvauksella ostoksia tavarakimppakyytikuljettaja vei 5,7 km päähän Paavolasta Lahden Riihelään. Myös ihan K-citymarketin vieressä 230 metrin päässä palvelu osoittautui todella tarpeelliseksi, koska näin lähelläkin palvelua tilattiin lyhyen kokeilun aikana neljä kertaa.

Tavarakimppakyytikokeilun jälkeen K-citymarket Paavolan ruoan ja päivittäistavaroiden Tilaa ja Nouda -verkkokauppapalvelu jatkaa normaalisti osoitteessawww.k-ruokakauppa.fi/k-citymarket-paavola.

Lisätietoja:
Markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, 045 601 0390, henni.ahvenlampi (at) piggybaggy.com
Paavolan K-citymarketin kauppias Marko Laaksonen, 050 3857570, marko.laaksonen (at) citymarket.fi

Tiedote
30.6.2015

PiggyBaggyn 24h-Kylätila tuo palvelut asuinalueille

Kuva1, Kuva2
PiggyBaggyn 24h-Kylätilaa esitellään Vantaan asuntomessuilla yhteistyössä VAV Asuntojen kanssa. 24h-Kylätilakonseptin avulla minkä tahansa asuinalueen asukkaat saavat käyttöönsä monipuolisia palveluita ja voivat yhdessä rakentaa elinvoimaisen yhteisön. Kävelyetäisyydellä olevaan 24h-Kylätilaan voi tilata verkkokauppojen kotiinkuljetuksia ja sitä voi käyttää ruokapiirien ja kierrätyspiirien toiminnassa. 24h-Kylätilaa voi myös helposti hyödyntää työkalujen ja tavaroiden lainauspisteenä. Kaikki palvelut toimivat saumattomasti myös verkon yli.

Vantaan asuntomessuilla esitellään 24h-Kylätilan toimintaa ja sitä käyttäviä palveluita. 24h-Kylätila toimii PiggyBaggy-tavarakimppakyydin toimituspisteenä ja ja Active LifeVillage Oy Hyvinvointilainaamon esittelypisteenä. Lisäksi esitellään palveluiden helpon käytön mahdollistavaa Signicat -tunnistautumisratkaisua. Kävijät voivat esittää toiveitaan heille tärkeistä palveluista ja osallistua VTT:n tutkimukseen siitä, miten Suomessa pitäisi edistää resurssitehokasta paikallistaloutta.

24h-Kylätilaan voi tutustua Vantaan asuntomessuilla VAV Asuntojen Opaali-talon pihapiirissä, jossa messuesittelijät vastaavat mielellään kysymyksiin. Vantaan asuntomessut on avoinna yleisölle 10.7.-9.8.2015 päivittäin klo 10-18 Vantaan Kivistössä.

Tiedote
12.6.2015

PiggyBaggy valittu pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon finalistiksi

PiggyBaggy -tavarakimppakyyti on 11 pohjoismaita edustavan finalistin joukossa kilpailemassa arvostetusta Pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnosta ja noin 47 000 euron palkintosummasta. 

– On hienoa saada tunnustusta viime vuosien mittaan tekemästämme työstä. Käynnistäisimme myös mielellämme yhteistyön samoja tavoitteita jakavien muiden finalistien kuten kirkon ja tanskalaisen kimppakyytipalvelun kanssa edistääksemme vielä paremmin sekä ympäristön että tavallisen ihmisen asiaa, ehdottaa PiggyBaggyä kehittävän Coreorient Oy:n toimitusjohtaja Harri Paloheimo.

Pohjoismaisen luonto- ja ympäristöpalkinnon saajan valitsee pohjoismaiden neuvoston palkintolautakunta pohjoismaiden kansalaisilta tulleiden ehdotusten perusteella. Vuoden 2015 palkinnonsaajaksi kansalaiset nimesivät tänä vuonna yhteensä 41 ehdokasta sekä Tanskasta, Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Islannista, Grönlannista ja Färsaarilta. Palkinto voidaan myöntään ehdokkaiden joukosta pohjoismaiselle yritykselle, organisaatiolle tai yksityishenkilölle, joka on toiminut esikuvana kehittämällä tuotteen tai keksinnön tai antamalla muulla tavoin luovan panoksen, joka on vaikuttanut Pohjoismaiden tuleviin kasvihuonekaasujen päästövähennyksiin.

Pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon voittaja julkistetaan 21. kerran tällä kertaa palkintoseremoniassa Reykjavikissa 27. lokakuuta 2015.

PiggyBaggy on joukkoistamisella toimiva yhteisöllinen tavarankuljetuspalvelu, jossa ihmiset kuljettavat toisilleen tavaroita arkisten matkojensa ohessa. Näin säästyy rahaa, aikaa ja ympäristön resursseja. PiggyBaggyä kehittää suomalainen IT cleanweb startup CoReorient Oy, joka kehittääm myös muita joukkoistettuja palveluita. Sen lisäksi yritys kehittää yhteiskunnasta kestävämpää ja tehokkaampaa auttamalla niin kansalaisia, julkista sektoria kuin muita yrityksiäkin parantamaan toimintatapojaan. Nimi “Coreorient” muodostuukin englannin kielen sanoista co-re-orient, mikä tarkoittaa yhdessä tehtävää asennemuutosta.

Vuoden 2015 pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon finalistit:

Tanska

GoMore
on palvelu, joka toimittaa ratkaisuja yhteiskäyttö- ja kimppa-autoiluun. Siten GoMore on auttaa vähentämään kielteisiä ympäristövaikutuksia, hiilidioksidipäästöjä ja autoilua sekä saattaa ihmisiä yhteen.

Suomi

Suomen evankelis-luterilainen kirkko 
on tehnyt aktiivista ympäristötyötä vuodesta 2001 lähtien. Työn tärkeänä välineenä on kirkon ympäristödiplomi, joka kannustaa seurakuntia edistämään kestävää kehitystä. Lisäksi kirkko on luonut uuden pääsiäisperinteen: ekopaaston.

PiggyBaggy 
on yhteisöllinen tavarankuljetuspalvelu, eli tavarakimppakyytipalvelu, jossa ihmiset kuljettavat toisilleen tavaroita arkisten matkojensa ohessa. Se säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä.

Färsaaret

Sähköyhtiö SEV
on Färsaarten suurin energiantoimittaja. Yhdistämällä tuuli- ja vesivoimaa SEV varmistaa sen, että 35 % Färsaarten energiasta on uusiutuvaa. Viime vuosina SEV on ottanut harppauksia vihreässä energiantuotannossa, ja sen tavoitteena on toimittaa yksinomaan uusiutuvaa tuuli- ja vesivoimaa vuoteen 2030 mennessä.

Islanti

Carbon Recycling International 
on pieni islantilaisyritys, joka on erikoistunut vähentämään liikennepolttoaineiden hiilidioksidipäästöjä. Yhtiön tekniikka pystyy poistamaan hiilidioksidipäästöt jopa 100-prosenttisesti ja mullistamaan siten saastuttavan liikennesektorin.

Orkuveita Reykjavikur 
toimittaa sähkön ja veden noin 67 %:lle islantilaisista hyödyntämällä geotermistä energiaa. Geoterminen energia on pääsyy siihen, että Islannin energiankulutus perustuu 85-prosenttisesti uusiutuvaan energiaan. Parhaillaan yritys kehittää hiilidioksidin varastointia peruskallioon päästöjen vähentämiseksi ja ympäristön säästämiseksi.

Norja

Norgesgruppen A/S 
on 38 000 työntekijällään Norjan suurimpia yrityksiä ja päivittäistavarakaupan markkinajohtaja. Norgesgruppen on hyväksynyt kunnianhimoisen ilmasto- ja ympäristöstrategian, jolla se pyrkii kohti kestävää tulevaisuutta. Tavoitteista voidaan mainita biopolttoaineisiin siirtyminen kuljetuksissa sekä uusiutuviin energianlähteisiin perustuva energiaomavaraisuus.

Ruotsi

Kahvipaahtimo Löfbergs 
on pannut täytäntöön laajan kestävän kehityksen strategian, joka kattaa koko tuotantoketjun pavusta pannuun. Tätä varten yhtiö on luonut kokonaisvaltaisen järjestelmän, jolla taataan sosiaalinen ja ekologinen kestävyys sekä vähennetään kahvintuotannon ilmastovaikutuksia.

City Bikes 
edistää jakamistaloutta lainaamalla pyöriä maksutta. Idea löi itsensä läpi 1990-luvulla, ja palvelusta on tullut pysyvä Tukholman, Göteborgin ja Kööpenhaminan kaltaisissa suurkaupungeissa. Uusimman sukupolven pyörien lainaus onnistuu jopa älypuhelimella.

Uppsala klimatprotokoll 
on yrityksistä, yhdistyksistä ja julkisista toimijoista koostuva verkosto, joka kannustaa kehittämään liiketoimintaa ilmastolähtöisesti. Verkosto panostaa tiedonvälitykseen ja auttaa siten Uppsalan kuntaa saavuttamaan pitkän aikavälin ilmasto- ja energiatavoitteet.

Ahvenanmaa

Sixten Sjöblom 
saa ehdokkuuden biodieselin valmistukseen liittyvästä työstä. Kun biodieselin tuotannossa hyödynnetään paikallisen tuotannon sivutuotteita, maatalousmaata ei tarvitse käyttää energiakasvien viljelyyn. Biodiesel käytetään Ahvenanmaan joukkoliikenteessä, mikä vähentää fossiilisten polttoaineiden tuontitarvetta.

Lisätietoja:
Pohjoismaiden neuvosto: Thomas Fraser
Puhelin +47 23 31 35 91/+47 40 45 54 50, thomas.fraser(at)stortinget.no tai Johannes Magnus
Sähköposti joma(at)norden.org
CoReorient/PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, 045 601 0390, henni.ahvenlampi(at)piggybaggy.com

Tiedote
28.5.2015

PiggyBaggyssä tehdään avointa yhteistyötä myös viranomaisten kanssa

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi julkaisi raportin Joukkoistetuista taksipalveluista, kimppakyydeistä ja tavarakuljetuksista. Raportin taustatyön ovat Liikenne- ja viestintäministeriön ohjauksessa tehneet PiggyBaggyn yrittäjät Heikki Waris ja Harri Paloheimo.

Liikenne -ja viestintäministeriö toivoo raportin johtavan hyvään vuoropuheluun liikenteen palvelukentän uudistamiseksi. Joukkoistetut kuljetukset -raportti auttaa kuljetusalan tulevan kokeilulain valmistelussa.

– Toivomme, että nyt aloittava hallitus edistää kokeilukulttuuria. Kuljetusalaa ovat hiertäneet digitalisaation mahdollistamat joukkoistetut palvelut ja kiistely Suomen ja muun EU:n linjaeroista. Tällaiseen ei ole enää varaa nykyisessä taloustilanteessa, vaan kaikki yhteiskuntaa kokonaisvaltaisesti hyödyttävät innovaatiot pitää saada nopeasti käyttöön. Toivomme myös, että kokeilulainsäädännöllä laillistettaisiin yksityishenkilöiden välinen auttaminen ei-kaupallisena toimintana, kuten kauppaostosten kuljettaminen iäkkäälle naapurille, sanoo PiggyBaggyn toimitusjohtaja Harri Paloheimo.

Lue Joukkoistetut kuljetukset -raportti täältä.

Raportista on uutisoitu laajasti sekä Ylellä suomeksi ja englanniksiTalouselämässä, että Tekniikka ja Taloudessa.

Tiedote
26.5.2015

Kaikkia lahtelaisia kutsutaan hyödyntämään 24h-Älykonttia

Mediakuvat: kuva1 kuva2

Lanunaukion tuntumassa Aleksanterinkadulla sijaitsee kesäkuun loppuun asti 24h-Älykontti, josta on moneksi ja jonka käytössä kuka tahansa lahtelainen voi olla mukana.

Lainaa kontista taakkapyörää, höyrypesuria tai pyöränhuoltovälineitä

Kontista voi nyt lainata kaupungin laadukasta Pyöriäinen -taakkapyörää. Sillä kulkevat ekologisesti ruokaostokset, piknic-kori ja jopa perheen pienimmät. Pyöriäisen voi lainata viideksi tunniksi kerrallaan.

Yleisön pyynnöstä kontille on hankittu lainattavaksi kevätsiivouksia varten uusi laadukas höyrypesuri. Kontille voi tulla myös vain lataamaan kännykän tai vaikka istumaan Lanun aukion suihkulähteen reunalla käyttämään ilmaista wlan-yhteyttä.

Älykontille voi piipahtaa myös vain laittamaan polkupyörän renkaisiin ilmaa. Pyörän pumpusta ja pyöränkorjausvälineistä on saatu kaupunkilaisilta positiivista palautetta.

Hae ilmainen Älykontin kulkuavain Vaarin Kahvilasta. PiggyBaggy-tavarakimppakyyti tarjoaa älykontin avaimen lisäksi 100 ensimmäiselle myös kahvin/teen ja puustin Vaarin kahvilassa! Kahvila sijaitsee Lahen torin Kauppahallin sisäänkäynnin vieressä ja on avoinna ma-ke ja pe klo 7-16, to klo 7-14 tai la 9-14.

Älykontti on myös nouto- ja toimituspiste ja vaikka taukotila!

Ensi viikolla Lahden ruokaosuuskunta testaa lähiruoan sadonjakoa kontin avulla. Testin avulla ruokaosuuskunnan toimintaa kehitetään entistäkin mukavammaksi. Muutamia kiinnostuneita mahtuu vielä sekä ruokaosuuskuntaan että kokeiluun mukaan. Yhteydenotot blogin kautta:http://lahdenruokaosuuskunta.blogspot.fi

Älykontti on myös Facebookin lähes 19 000 jäsenen Kirpputori Lahti Ostetaan/Myydään/Lahjoitetaan -ryhmän kirpputorilöytöjen jättö- ja noutopistekäytössä.

Älykonttiin voi myös toimittaa kenkiä, jotka vaativat suutaria. Kokeile konttia -kampanjan kunniaksi PiggyBaggy-tavarakimppakyyti myös tarjoaa kaikille Karisman suutariin kenkiään korjaukseen kontiin toimittaville kuljetukset ilmaiseksi ja suutari antaa 15% alennuksen korjauksista.

Älykontti on Lahdessa myös hyväntekeväisyysjärjestöjen taukotila käytössä. Sekä Unicef että Amnesty suhtautuvat lämmöllä mahdollisuuteen saada feissareille jääkaapin eväille sekä pienen taukotilan, jossa on mahdollisuus ladata kännykkää.

Kokeilussa mukana oleva KCM Paavola aikoo toteuttaa Ilmainen jäätelö kontista -kampanjan, kun sää lämpenee entisestään.

Miten sinä haluaisit käyttää älykonttia?

Lähetä sähköpostia: info@piggybaggy.com. Parhaat ideat palkitaan!
Lisätietoa KivijalkaKotiin -kokeilusta: piggybaggy.com/kivijalkakotiin
Taakkapyörän ja höyrypesurin lainausohjeet ovat täällä: piggybaggy.com/kivijalkakotiin/lainaa

Lahden 24h-Älykontti on osa Kivijalka Kotiin -kokeilua, jonka tavoitteena on elävöittää Lahden keskustaa ja etsiä ratkaisuja kivijalkakauppojen logistiikkapulmiin sekä uusien asiakasryhmien houkutteluun.
Kokeilun järjestävät yhdessä IT cleantech startup CoReorient/PiggyBaggy ja kuljetustenhallintayritys EDI-Soft Finland Oy. Kokeilu kuuluu Lahden kaupungin Liikenneviraston rahoittamaan Liikkumisen ohjaus -toimintaan ja on osa Demos Helsingin Smart Retro -hanketta.

Yhteydenotot:
CoReorient/PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, 045 601 0390, henni.ahvenlampi@piggybaggy.com
Lahden kaupunki, Lahden seudun ympäristöpalvelut, Liikkumisen ohjaus -hankkeen projektipäällikkö Jenni Aaltonen, 044-416 3959, jenni.aaltonen@lahti.fi

Tiedote
7.5.2015

Uusi kokeilu Lahden keskustan kivijalkakaupan asiakaskuljetuksiin käynnistymässä

Kutsu avajaistapahtumaan Aleksanterinkadulle Lanunaukion tuntumaan 12.5. klo 15 – 18

Lahdessa käynnistyy Kivijalka Kotiin -kokeilu, jonka tavoitteena on elävöittää Lahden keskustaa ja etsiä ratkaisuja kivijalkakauppojen logistiikkapulmiin sekä uusien asiakasryhmien houkutteluun. Kokeilussa tuodaan tavarakimppakyyti uutena mahdollisuutena kuljettaa ostokset keskustan liikkeistä asiakkaan kotiin.

Toistaiseksi kokeiluun mukaan lähteneiden yritysten joukossa on sekä pieniä että suurempia toimijoita, kuten Benjamin Maatilatori, maahantuonti- ja kauneusalan yritys bm Day Spa/International Oy, ekologinen ja eettinen vaateyritys Nurmi, vaatteiden ja asusteiden kivijalkakauppa MariMari, Karisman suutari Oy, vaate- ja vintagekauppa Puoti sekä K-citymarket Paavola.

Kesäkuun 2015 loppuun saakka jatkuvaan kokeiluun osallistuminen on yrityksille ilmaista ja ilmoittautuminen on paraikaa meneillään.

Kokeilu tuo Lanunaukiolle monikäyttöisen 24h-Älykontin – avajaiset 12.5. klo 15-18

Kokeilun ajaksi PiggyBaggyn kehittämä 24h-Älykontti sijoitetaan Aleksanterinkadulle Lanunaukion tuntumaan. Asiakkaat voivat käyttää Älykonttia kokeilussa mukana olevien yritysten tuotteiden nouto- tai toimituspisteenä, mikä mahdollistaa asioinnin myös kauppojen ollessa suljettuna. 24h-Älykontin avajaiset järjestetään tiistaina 12.5. klo 15-18. Tapahtumassa nostetaan mansikkamehumalja ja kynnet saa Lahden väreihin 10 € manikyyrillä. Älykonttiin pääsemiseen tarvittavia kulkukortteja on myös jaossa tapahtumassa.

Tavarakimppakyyti työllistää

Kokeilussa lahtelaiset yritykset sekä näiden asiakkaat pääsevät hyödyntämään ympäristöystävällistä ja yhteisöllistä PiggyBaggy-tavarakimppakyytiä verkko- ja muiden ostosten kotiinkuljetuksissa. Tässä joukkoistamisella toimivassa tavarankuljetuspalvelussa ihmiset kuljettavat toisilleen tavaroita arkisten matkojensa ohessa. Paketteja voi kuljettaa millä tahansa kulkuvälineellä, myös pyörällä, ja kuljettaja saa vaivannäöstä asiakkaan määrittelemän, esimerkiksi 5 euron korvauksen.

Kokeilun järjestävät yhdessä IT cleantech startup CoReorient/PiggyBaggy ja kuljetustenhallintayritys EDI-Soft Finland Oy. Kokeilu on osa Demos Helsingin Smart Retro -hanketta ja se on saanut rahoituksen Liikennevirastolta sekä Lahden kaupungilta. Mukaan liittyvät yritykset pääsevät vaikuttamaan kokeilun sisältöön ja kaikki palaute on tervetullutta.

Lisätietoa KivijalkaKotiin -kokeilusta: piggybaggy.com/kivijalkakotiin

Yhteydenotot:
CoReorient/PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, 045 601 0390, henni.ahvenlampi@piggybaggy.com

Lahden kaupunki, Lahden seudun ympäristöpalvelut, Liikkumisen ohjaus -hankkeen projektipäällikkö Jenni Aaltonen,
044-416 3959, jenni.aaltonen@lahti.fi

Tiedote
5.5.2015

Myös puhelinruokatilaukset mahdollisia yhteisöllisen kotiinkuljetuksen kokeilussa Lahdessa

Suomen ensimmäinen vuonna 1971 perustettu K-citymarket Lahti Paavola otti 22.4.2015 käyttöön päivittäistavaroiden verkkokaupan ja kätevän Tilaa ja nouda -palvelun. Lisäksi Paavolassa testataan ensimmäisenä Suomessa 22.4.-15.6.2015 tavarakimppakyytiin perustuvaa edullista päivittäistavaroiden kotiinkuljetusta, jonka tuottaa PiggyBaggy-tavarakimppakyyti. Uudet palvelut tuovat edullisesti helpotusta ihmisten elämään. Halukkaat voivat vähentää kaupassa viettämäänsä aikaa ja tilata ostokset kotiovelle ympäristöystävällisesti.

Palvelukonsepti ulottuu myös vanhuksien ja erikoisryhmien tarpeisiin. Puhelintilaus mahdollisuudella halutaan varmistaa, että arkea helpottava ja monipuolinen verkkoruokakauppa sekä yhteisöllinen ja edullinen kotiinkuljetusvaihtoehto ovat aidosti tarjolla myös niille ihmisille, jotka eivät ole tottuneet verkkoasiointiin. Asiakaspalvelija ottaa ruokatilaukset vastaan puhelimitse ilman, että asiakkaan tarvitsee asioida verkkopalvelussa tai lähteä kauppaan. Ostokset toimitetaan asiakkaille samalla periaatteella naapuriapuna kuin verkkokaupan Tavarakimppakyyti-kokeilun asiakkaille.

– Yhteisöllisessä mielessä palvelu eroaa perinteisestä kuljetuspalvelusta oleellisesti, kun esim. juttukaveria kaipaava ikäihminen pyytää kuljettajana toimivaa naapuriaan jäämään kahville. Monet tavarakimppakyytikuljettajat ovat opiskelijoita ja heillä on todennäköisemmin aikaa jäädä, kun kuljetusyhtiön työntekijä jo joutuisi rientämään seuraavaan paikkaan, pohtii PiggyBaggyn markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi.

Lahden kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan/asiakasohjausyksikkö SIIRI on luvannut välittää palvelukokeilusta tietoa edelleen ikäihmisille. Matalan kynnyksen palveluun voi tutustua ilman kuljetusmaksua 22.5. saakka, jonka jälkeen 23.5.-15.6. kuljetus maksaa vain 5 €/kuljetus. Verkkoruokakaupan keräily maksaa 4.90 € ja on ilmainen yli 100 € ostoksista.

Tavarakimppakyytikuljettaja saa aina 5 € vaivanpalkan per kuljetus. Tähän mennessä jo liki sata on ilmoittanut kiinnostuksensa toimia tavarakimppakyytikuljettajina tässä uudessa kauppakassien kuljetuskokeilussa.

Lehdistötilaisuus Ikäihmisten neuvonta- ja palvelupiste Siirissä 7.5. klo 11:
Vapaudenkatu 23 (Vapaudenkadun ja Saimaankadun kulmassa), Lahti

Lisätietoja palvelusta: piggybaggy.com/paavola

Lisätietoja:
Markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, 045 601 0390, henni.ahvenlampi(at)piggybaggy.com
Paavolan K-citymarketin kauppias Marko Laaksonen, 050 3857570, marko.laaksonen(at)citymarket.fi

Tiedote
8.4.2015

Paavolan K-citymarketille verkkokauppa ja kotiinkuljetus tavarakimppakyydillä

Suomen ensimmäinen vuonna 1971 perustettu K-citymarket Paavola Lahdessa jatkaa kehityksen suunnannäyttäjänä. Paavola ottaa 22. huhtikuuta käyttöön uuden ruoan verkkokaupan ja kätevän Tilaa ja nouda -palvelun. Lisäksi Paavolassa testataan ensimmäisenä Suomessa tavarakimppakyytiin perustuvaa edullista kotiinkuljetusta. Kotiinkuljetuskokeilun toteuttaa helsinkiläisen IT-yritys CoReorientin PiggyBaggy-tavarakimppakyyti. Kokeilu on osa Demos Helsingin Smart Retro -hanketta, jossa on mukana myös Lahden kaupunki.

PiggyBaggy on joukkoistamisella toimiva yhteisöllinen tavarankuljetuspalvelu, jossa ihmiset kuljettavat toisilleen tavaroita arkisten matkojensa ohessa. Säästyy rahaa, aikaa ja ympäristön resursseja.

Ruokaostosten joukkoistettu kotiinkuljetuskokeilu toimii näin: asiakas tekee ostokset K-citymarket Paavolan verkkopalvelussa ja tilaa ostoksilleen kotiinkuljetuksen PiggyBaggy-tavarakimppakyydillä. Kauppa toimittaa tuotteet Tilaa ja nouda -palvelunsa noutopaikalle sovittuun aikaan. PiggyBaggy välittää kuljetuspyynnön alueella oleville kuljettajille ja yksi heistä hoitaa ostokset asiakkaalle matkansa varrella. Tavaroita voi PiggyBaggyssä kuljettaa millä tahansa kulkuvälineellä, myös pyörällä ja kuljettaja saa Paavolan tapauksessa vaivannäöstä aina 5 euron korvauksen. Kuljettajien alaikä on 14 vuotta.

Uutta Suomessa kehitettyä palvelua hyödynnetään jo myös muualla Suomessa esim. kirjastokirjojen, verkko-ostosten ja kierrätystavaroiden kuljetuksiin.

– Ostosten kotiinkuljetukset tavarakimppakyydillä Paavolasta ovat ilmaisia Lahden alueella toukokuun puoleen väliin asti. Normaalihinta on 5 euroa. Kotiinkuljetuksen tilaamalla asiakas voi käyttää kaupassa käynnistä vapautuneen ajan, vaikka perheen kanssa nautiskellen tai nostaa jalat kattoon!, kertoo PiggyBaggyn toimitusjohtaja Harri Paloheimo iloisena.

– Sekä ruoan verkkokauppa että tavarakimppakyyti tuovat edullisesti helpotusta ihmisten elämään. Tarjoamme asiakkaillemme verkkokaupasta tilattujen tuotteiden keräilyn jopa ilmaiseksi. Halukkaat voivat vähentää kaupassa viettämäänsäaikaa ja joko noutaa ostokset kotimatkalla tai tilata ne suoraan kotiovelle ympäristöystävällisesti, kommentoi K-citymarket Paavolan kauppias Marko Laaksonen jatkaa.

Palvelukonsepti on kehitetty myös vanhuksien ja erikoisryhmien tarpeisiin, joten kunnat voisivat hyvin hyödyntää sitä palveluidensa tarjonnassa.

– Verkkotilaus ja kotiinkuljetus mahdollistavat, että kuntien kotipalveluiden työntekijöiden aikaa vapautuu kaupassa käynnistä esim. ulkoiluun ja kaivattuun kahvitteluun ikäihmisen kanssa, kertoo Harri Paloheimo.

Paavolan K-citymarketin verkkokauppa aukeaa 22.4. ja on avoinna kaikille asiakkaille. Joukkoistettu kotiinkuljetuksesta kiinnostuneita pyydetään käymään 9.4. alkaen Paavolan asiakaspalvelussa rekisteröitymässä kokeiluun henkilöllisyystodistuksen kanssa.

Paavolan K-citymarketin verkkokauppa: www.k-ruokakauppa.fi/k-citymarket-paavola

Lisäansioita haluavat voivat rekisteröityä tavarakimppakyytiin kuljettajiksi: www.piggybaggy.com/paavola

Lisätietoja:
Paavolan K-citymarketin kauppias Marko Laaksonen, 050 3857570, marko.laaksonen(at)citymarket.fi
Markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi, 045 601 0390, henni.ahvenlampi(at)piggybaggy.com

Tiedote
29.1.2015

Tavarakimppakyydit: uberoitumista vai vilpitöntä talkooapua?

Internetin työkalut ja ihmisten kohonnut osaamistaso mahdollistavat uudenlaiset tavat ratkaista arjen ongelmia. Joukkoistamalla voidaan ratkaista esim. liikkuminen, majoittuminen ja nyt myös kuljetusten järjestäminen taloudellisemmin ja ympäristöystävällisemmin. Parhaimmillaan jakamistalouden palvelut mahdollistavat vajaakäytössä olevan resurssin järkevämmän hyödyntämisen kestävästi yhteisöä hyödyttävällä tavalla.

Suomalainen IT-startup CoReorient Oy on kehittänyt PiggyBaggy -tavarakimppakyytipalvelun, joka mahdollistaa arjen kuljetustarpeiden hoitamisen yhteisöllisesti niin, että tavaroiden kuljetuksista saatu hyvä mieli ja toisaalta niistä aiheutuvat kustannukset voidaan jakaa.

PiggyBaggy -palvelussa kuljetuksia ei hoideta päätoimisesti, vaan kimppakyytiperiaatteella, joka vertautuu perinteiseen naapuriapuun ja talkootoimintaan. Paketteja voi kuljettaa kaikenlaisilla kulkuneuvoilla ja kuljettajat ottavat tavaroita kyytiin matkoille, jotka he ajavat joka tapauksessa.

Kuka tahansa voi tilata kuljetuksen PiggyBaggy -palvelussa ja joku toinen kuljettaa tavaran matkansa varrella sovitusta paikasta toiseen. Tilaaja määrittelee ja maksaa kuljettajalle esim. muutaman euron korvauksen vaivasta. Palveluun rekisteröidytään omalla nimellä ja kukin kuljetus on vakuutettu 100 euroon asti.

Suomessa kaksi kolmasosaa ostos- ja asiointimatkoista tehdään henkilöautolla. Kun kimppakyytikuljetuksen tilaaja voi jättää automatkan väliin, bensaa ja päästöjä säästyy tuon edestakaisen ajomatkan kulutuksen verran.

CoReorient Oy kehittää PiggyBaggyä ja muita ympäristöystävällisiä kuljetusmenetelmiä tiiviissä yhteistyössä julkisen ja yksityisen sektorin ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa. Maailmalla poikkeuksellinen, kaikkia hyödyttävään yhteistyöhön perustuva toimintamalli on vakuuttanut myös Euroopan tasolla.

“Toivomme avointa keskustelua digitalisoitumisen tarjoamista mahdollisuuksista kehittää kestävämpiä ja kustannustehokaampia ratkaisuja myös tavaroiden kuljetukseen Suomessa. Meillä jo todistettua näyttöä kuljetusten kustannussäästöistä mm. Jyväskylän kaupunginkirjastolle.” sanoo CoReorientin toimitusjohtaja Harri Paloheimo.

CoReorient Oy tekee myös parhaillaan laajaa esiselvitystä, joka tukee viranomaisia näiden tarkistaessa suhtautumistaan joukkoistettuihin kuljetuksiin.

PiggyBaggy palvelussa on 3.2. saakka meneillään valtakunnallinen tekstiilien kierrätykseen kannustava kampanja yhteistyössä UFF:n, Fidan ja Remake EkoDesignin kanssa. Lue lisää: goo.gl/wL10Ns

Lisätietoa:
www.piggybaggy.com

Kuljetusalan yhteistyöehdotukset ja esiselvitystyöhön liittyvät kysymykset:
Harri Paloheimo, CoReorient Oy / PiggyBaggy-palvelu, toimitusjohtaja, 050 4836388, harri.paloheimo (at) piggybaggy.com

Tekstiilien kierrätykseen liittyvä kampanja ja viestintäyhteistyö:
Henni Ahvenlampi, CoReoerient Oy / PiggyBaggy-palvelu, Head of Marketing, 045 601 0390, henni.ahvenlampi (at) piggybaggy.com