Kestävä vaihtoehto Uber kuljetuksille

Helsinkiläinen CoReorient Oy mahdollistaa kätevät ja ja ympäristöystävälliset kuljetukset pienemmällä liikennemäärällä. Yhteisöllinen kuljetuspalvelu PiggyBaggy ja paikalliset kylätilat mullistavat kuluttajaliikenteen ja yhteisöpalvelut energiatehokkuudella.

PiggyBaggy on tavaroiden kimppakyytipalvelu, jossa ihmiset kuljettavat toisilleen tavaroita työ- ja asiointimatkojensa ohessa. Palvelu välittää käyttäjien kuljetuspyynnöt toisille käyttäjille, jotka ovat kuljetuspyynnön suuntaan. Ihmiset voivat kuljettaa toistensa paketteja pientä vaivanpalkkaa vastaan. PiggyBaggy voidaan liittää verkkokauppoihin ja kuljetuksen hallintaohjelmistoihin, joka kasvattaa palvelun ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävää vaikutusta.

Paikalliset kylätilat mahdollistavat jakamistalouspalveluita kuten; paikallisia kuljetuksia, ruoka- ja kierrätyspiirejä, vuokraus- ja kirjastopalveluita. Siinä yhdistyvät 24/7-älykontti ja reaaliaikainen PiggyBaggy-palvelu.

Kuljetusmuodon puutteesta käteväksi palveluksi

Idea palvelusta syntyi, kun Harri Paloheimon hiljattain hankkima hintava mikroaaltouuni hajosi. Perhe on autoton, niinpä hän joutui kuljettamaan mikron kaupungin halki usealla bussilla ja metrolla takuuhuoltoon. Harri työskenteli tuolloin Nokian kestävän kehityksen tutkimuksen vetäjänä ja oli hyvin tietoinen resurssien tuhlauksesta, jonka tehoton henkilöautoliikenne aiheuttaa. Suomessa henkilöautoissa kulkee edelleen kerrallaan keskimäärin 1,3 henkilöä tavaratilat tyhjinä. Harrin oma kokemus kannusti hänet keksimään kestävän ja kätevän ratkaisun kuljetustarpeille.

Harri ja tämän Nokia-kollega Heikki Waris suunnittelivat yhteisöllisen tavarankuljetuspalvelun. Nyt PiggyBaggy Beta-palvelu mahdollistaa olemassa olevan auto-, polkupyörä- ja jopa julkisen liikenteen hyödyntämisen tavaran kuljetuksissa, joka tekee PiggyBaggy -kuljetuksista sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävän vaihtoehdon Uberille. Palvelu on kehitetty yhteisöille oikeudenmukaiseksi avoimessa yhteistyössä viranomaisten kanssa. Lisäksi palvelun integrointi verkkokauppoihin ja kuljetuksen hallintaohjelmistoihin mahdollistaa suuremman kuljetusmäärän vähemmällä liikenteellä.

Kylätilakonsepti on luotu yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyönä katalysoimaan paikallista jakamistaloutta. 24/7-toimiva älykontti on jakamistalouden alusta, joka mahdollistaa  PiggyBaggy-toimituksia, lähiruoka- ja kierrätyspiirejä, tavaroiden lyhytvuokrausta, kirjastopalvelua, tietotaidon jakamista ja naapuriavun paikallisten kesken.

Haussa 600 k€ rahoitus

PiggyBaggy/CoReorient on saanut julkista hankerahoitusta, kuten pk-yritysten Horizon 2020 vaihe 1 -rahaa ja etsii alkurahoitusta valmistautueessaan A-kierrokseen rahoituksen.

Viimeisimmät tiedotteet: piggybaggy.com/tiedote

Mediakuvat:
Pyöräkuva
Autokuva
Skootterikuva
Kuva ESS-lehtijutusta ensimmäisestä joukkoistetusta ruokakuljetuksesta
Kylätilakuva
Kylätilakuva2
Liiteri-kylätilakuva

PiggyBaggy-logon versiot:
PiggyBaggy_logo_neliö_FI_pieni_png

PiggyBaggy_logo_neliö_FI_suuri_png
PiggyBaggy_logo_suorakaide_FI_pieni.png
PiggyBaggy_logo_suorakaide_FI_suuri.png

Tietoa, kuvia ja tiedotteita CoReorient Oy:stä / PiggyBaggy-palvelusta englanniksi

Yhteystiedot:
Harri Paloheimo, CoReorientin / PiggyBaggyn toimitusjohtaja
harri.paloheimo (at) piggybaggy.com
+358 50 4836388