24h-kylätilat tehostavat yhteisöllisyyttä

Palveluita keskitetään ja etäisyydet niihin kasvavat, mikä hankaloittaa arkea etenkin autottomille, lapsiperheille, iäkkäille, ja liikuntarajoitteisille. Helsinkiläinen CoReorient Oy tuottaa paikallisia 24h-kylätiloja, jotka mahdollistavat paikallisen jakamistalouden ja yhteisöpalvelut energiatehokkaasti ja edullisesti. 24h-kylätilat tuovat apua arjen aikatauluihin, kun tavaroiden kotiintoimitusten aikatauluja ei tarvitse miettiä ja sopia (voi toimittaa konttiin). Myös kotien neliöitä säästyy, kun niitä ei tarvitse tuhlata harvoin käytettävien laitteiden säilyttämiseen.

Kylätilakonsepti on luotu yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyönä katalysoimaan paikallista jakamistaloutta ja paikallispalveluita erilaisille asuinalueille. Älykontteja on testattu sekä Helsingin Kalasatamassa 2014 ja Lahden Aleksanterinkadulla 2015.

24h-kylätila on Älykontti, jonka avulla minkä tahansa asuinalueen asukkaat saavat käyttöönsä monipuolisia paikallispalveluita ja voivat yhdessä rakentaa elinvoimaisen yhteisön.  Jakamistalouden alustana toimiva kylätilaan voi tilata verkkokauppojen kotiinkuljetuksia ja sen avulla voidaan pidentää paikallisten liikkeiden aukioloaikoja. 24h-Kylätilaa voi käyttää ruokapiirien ja kierrätyspiirien toiminnassa sekä tehostamaa tietotaidon jakamista ja naapuriavun paikallisten kesken. Älykontti toimii helposti myös työkalujen ja tavaroiden lainauspisteenä. Kaikki palvelut toimivat saumattomasti myös verkon yli. Helsingin Kalasataman 24h-Älykonttiin CoReorient Oy tuotti muun muassa Suomen ensimmäisen 24h-konttikirjaston, jota sen käyttäjät arvioivat kirjastoautoa toimivammaksi.

Olemme käynnistämässä kehityshanketta, jonka tuloksena kylätilan yhteisöllisen perusratkaisun päälle voidaan lisätä erilaisten paikallisten kumppaneiden liiketoimintoihin räätälöityjä lisäpalveluita. Ottakaa yhteyttä, niin katsotaan, miten saamme kylätilan palvelemaan teidän tarpeitanne.

1-sivuinen esitys 24h-Kylätilasta englanniksi
Pidempi esitys
24h-Kylätilakokemuksista, yhteistyökumppaneista ja käyttäjien kokemuksista englanniksi

Lisätietoa Kylätiloista englanniksi.

Mediakuvat:
Kylätilakuva
Kylätilakuva2
Kylätilakuva3

Lisätietoja ja hintapyynnöt:
Harri Paloheimo, CoReorientin / PiggyBaggyn toimitusjohtaja
harri.paloheimo (at) piggybaggy.com
+358 50 4836388

Kuvat toiminnoiltaan valmiista 24h-kylätila -prototyypistä. 

kivijalkakotiinalakuva