Ruokapiiri Kalasatamassa

Kalasatamaan on perustettu uusi ruokapiiri, joka starttaa syyskuussa 2014. Kalasataman ruokapiiri on ruokapiiri 2.0, jossa kokeillaan uudenlaisia kuljetus- ja ruuanhakulogistiikan automatisointeja. Kuljetukset ja ruokapiirin ennakkotilattujen tuotteiden haku tulee tapahtumaan automaattisesti ja itsepalvelulla. Ruokapiirissä kokeillaan voiko saaristolaiskauppa-konseptia tuoda urbaaniin ympäristöön.

Kalasataman Ruokapiiri palvelee lähiasukkaita ja Kalastamassa töissä olevia äly-kontista. Ruokapiirin kautta voi tilata lähi- ja luomu ruokaa mm. leipää, kananmunia, hunajaa, jauhoja, pähkinöitä, vihanneksia, hedelmiä, lihaa. Kontti toimii myös Ruokaosuuskunnan Kaupunkilaisten oman pellon yhtenä sadonjakopisteenä. Muut sadonjakopisteet ovat Töölö, Lasipalatsi, Herttoniemen kirjasto ja Vantaalla sijaitseva Kaupunkilaisten oma pelto. Sadonjako tapahtuu kerran viikossa. Sato toimitetaan konttiin biokaasukäyttöisellä pakettiautolla, jotta kuljetuksista johtuvat hiilidioksipäästöt olisivat pienemmät.
Kalasataman ruokapiirin voit liittyä lähettämällä viestin: ruokapiiri.kalasatama@gmail.com
Ruokaosuuskunnan jakelupiste ja Kalasataman ruokapiiri ovat yhtenä pilottina Kalasataman lähipalvelupistekokeilua. Kalasataman ja Herttoniemen ruokapiirit toimivat Herttoniemen Ruokaosuuskunnan kanssa kimpassa.

Lisätietoa: ruokaosuuskunta@gmail.com
050-5715032 / Olli
www.ruokaosuuskunta.fi

Facebook: Kaupunkilaisten oma pelto + Kalasataman ruokapiiri

Palaa Kalasatamasivustolle

Kierrätyskeskus Kalasatamassa

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus kerää konteissa käyttökelpoiset tavarat kiertoon. Vastaan otetaan ehjää ja hyväkuntoista tavaraa. Tavaralahjoituksilla tuet ympäristötyötä,
paikallista yhteisöllisyyttä ja lisäät mahdollisuuksia työntekoon.

Lahjoita konttiin – Laita hyvä kiertämään!
-ehjät kodin käyttötavarat, kuten astiat, levyt ja lelut
-pienikokoiset ja kaikenkuntoiset sähkö- ja elektroniikkalaitteet

Palaa Kalasatamasivustolle

EkoRent Kalasatamassa

EkoRent tarjoaa ensimmäisenä Suomessa edullista, helppokäyttöistä, ja täysin päästötöntä sähköautojen lyhytaikaista käyttöpalvelua. Sähköinen yhteiskäyttöauto säästää luonnonvaroja uusiutuvan energian sekä säästyneiden raaka-aineiden muodossa – ja tuo käyttäjälle hyvän mielen.

Ainutlaatuinen EkoRent-ohjelmisto tekee sähköautojen vuokrauspalvelusta helppokäyttöisen. Ohjelmisto tarjoaa sijaintitietoa hyödyntäen lähimmän auton asiakkaan käyttöön kertoen samalla selkeästi auton potentiaalisen toimintamatkan ennen seuraavaa latausta. Edullinen palvelu on yksinkertaisesti hinnoiteltu ja perustuu palvelun todelliseen käyttöaikaan. Hinta sisältää aina rajoittamattomat kilometrit, vakuutukset, lataukset sekä pysäköinnin EkoRent palvelupisteillä.

EkoRent on osa Tekesin Fiksu Kaupunki -ohjelmaa ja avaa syksyn 2014 aikana useita palvelupisteitä keskeisille paikoille pääkaupunkiseudulla. Kalasataman asukkaat voivat vaikuttaa alueensa palveluiden kehitykseen vastaamalla sähköautonvuokrauksen liittyvään kyselyyn. Kyselyyn voi vastata anonyyminä tai omalla nimellä osoitteessa www.ekorent.fi. Vastaajien kesken arvotaan 3 kappaletta 12 kuukauden ilmaisia EkoRent -jäsenyyksiä. Ekorent.fi -sivulla on myös mahdollisuus ennakkorekisteröityä ja saada palvelu käyttöönsä tutustumishintaan ensimmäisten joukossa Suomessa.

Jos olet kiinnostunut palvelusta, mutta et asu Kalasatamassa vaan muualla pääkaupunkiseudulla, lähetä sähköpostilla taloyhtiösi hallituksen yhteystiedot osoitteeseen myynti@ekorent.fi ja lähetämme tarjouksen sähköauto-palvelusta.

Palaa Kalasatamasivustolle

Kirjasto Kalasatamassa

Helsingin kaupunginkirjasto tuo kirjaston palvelut nyt myös Kalasataman asukkaille, kun väliaikainen Konttikirjasto avataan Kalasataman ja Suvilahden välisellä parkkialueella syyskuun alussa.
Pikkuruinen kontti keskittyy olennaiseen: sieltä voi lainata kirjaston aineistoa ja sinne voi palauttaa lainatut aineistot. Kyseessä on kokeilu, joka jatkuu lokakuun loppuun.
Kontin aineistovalikoimassa on muistettu erityisesti Kalasataman lapsiperheitä, eli tarjolla on erityisesti lastenkirjoja. Luettavaa on toki myös isommille lukijoille. Myös konttiin palautettua aineistoa on mahdollista lainata, pois lukien varattu aineisto, joka jatkaa matkaansa eteenpäin varauksia tehneiden luo.

Konttikirjasto toimii itsepalveluperiaatteella ja se on avoinna ympäri vuorokauden.
Käyttöoikeuden saa rekisteröitymällä PiggyBaggy –palveluun tällä Kalasatama-sivustolla. Kun se on tehty, sisään pääsee joko HSL-matkakortin tai Lähipalvelu PIN-koodin avulla. Lainaus ja palautus hoituvat automaatilla, jonka käyttämiseen tarvitaan HelMet-kirjastokortti ja siihen liittyvä PIN-koodi.
Kirjaston henkilökunta käy järjestämässä Konttikirjaston hyllyjä joitakin kertoja viikossa, mutta asiakkaat voivat toki myös huolehtia kirjastosta itse.

Haluamme kehittää palvelua yhdessä, joten ideat ovat tervetulleita! Kokeilujakson aikana, syys-lokakuussa, järjestetään aiheeseen liittyvä asiakaskysely.

Palaa Kalasatamasivustolle

Forum Virium Kalasatamassa

Forum Virium Helsinki kehittää uusia digitaalisia palveluja yhdessä yritysten, Helsingin kaupungin, muiden julkisten toimijoiden sekä kaupunkilaisten kanssa. Kalasatamassa olemme mukana rakentamassa alueesta älykkään kaupunkirakentamisen mallialuetta. Alueelle on tulossa paljon älykästä kaupunkiteknologiaa. Fiksu Kalasatama -hanke edistää näiden teknologioiden hyödyntämistä, kehittää aluetta joustavasti ja kokeilujen kautta. Yritysten, kaupungin virkamiesten ja asukkaiden kekseliäisyys halutaan hyötykäyttöön, kaikkia kaupunkilaisia palvelemaan.

Forum Virium Helsinki vie Fiksu Kalasatama -hanketta käytännössä eteenpäin kaupungin alihankkijana. Vastuullinen toteuttaja on Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskus. Hankkeessa ovat mukana keskeiset toimijat Helsingin kaupunkikonsernista sekä joukko yrityksiä, joilla on kehittämistoimintaa alueella.

Palaa Kalasatamasivustolle