Lähipalveluita asukkaille

syys-lokakuussa 2014

Kalasatamassa kokeillaan Helsingin Kaupungin, yrityskumppaneitten ja paikallisten asukkaitten kanssa yhteistyössä älykästä lähipalvelupistettä syksyllä 2014. Kokeilu käynnistyy syyskuun alkupuolella ja päättyy lokakuun lopussa. Kokeilussa tavaroita ja palveluja toimitetaan saataville Kalasatamaan sijoitettuihin älykontteihin. Tällä sivustolla kerrotaan kokeilussa saatavilla olevista palveluista, kokeilun käyttöohjeista sekä kokeilua koskevia ajankohtaisia uutisista. Kalasataman kokeiluun pääsee osallistumaan rekisteröitymällä PiggyBaggy- palveluun tämän sivuston kautta. Palautetta kokeilusta ja kaikenlaisia ideoita testattavista ja tarvittavista palveluista otetaan mielellään vastaan osoitteessa info@piggybaggy.com

Löydät Älykonteille helposti Reittioppaalla
Älykontit sijaitsevat Kalasataman ja Suvilahden välisellä parkkialueella, joka on Kaasutehtaankadun ja Kalasatamankadun välissä lähellä Arielinkadun ja Antareksenkadun kulmaan. Reittiopas neuvoo perille laittamalla päätepisteeksi Kalasataman lähipalvelupiste tai Kalasataman älykontit. Tervetuloa Kalasataman Älykonteille!

Muutos 20.10.2014: Älykontteihin sisään vain HSL-kortilla
Älykonttien sisäänpääsy tapahtuu 20.10.2014 lähtien vain HSL-kortilla, jonka saa lisättyä PiggyBaggy -tilitietoihin.
Toimi näin: PiggyBaggy.com -rekisteröitymisen jälkeen osoitteessa tinyurl.com/piggybox lisää HSL-korttisi takana oleva numero sivulle app.piggybaggy.com/my-info. Korttiavaus alkaa toimia 30 min kuluttua.

Älykonttikokeilun kävijäkysely käynnissä 7.11.2014 saakka
Kalasataman 24h-Älykonttien kävijäkyselyn perusteella päätetään Älykonttien vakinaistamisesta ja kehittämisestä. Kyselyn voi täyttää anonyyminä, mutta yhteystietojen jättäneiden kesken arvotaan Finnkinon sarjalippu (arvo 47 €). Toivottavasti ehdit osallistua! Täytä kysely täällä.

Kalasataman älykonttien tiedote 03.11.2014 Kuvia mediaa varten: Kuva1 Kuva2 Kuva3 Kuva4

Kalasataman älykonttien tiedote 16.9.2014, Kuvia mediaa varten: Kuva1 Kuva2 Kuva3 Kuva4 Kuva5, Lataa Kalasataman Älykontit -Facebook banneri

Tutustu lähipalvelupisteen käyttöohjeisiin

Liity PiggyBaggy-palveluun

Yhteistyökumppanit

Ruokapiiri

Kalasatamaan on perustettu uusi ruokapiiri, joka starttasi syyskuussa 2014. Kalasataman ruokapiiri on ruokapiiri 2.0, jossa kokeillaan uudenlaisia kuljetus- ja ruuanhakulogistiikan automatisointeja. Kuljetukset ja ruokapiirin ennakkotilattujen tuotteiden haku tulee tapahtumaan automaattisesti ja itsepalvelulla. Ruokapiirissä kokeillaan voiko saaristolaiskauppa-konseptia tuoda urbaaniin ympäristöön.

Lue lisää Ruokapiirin kokeilusta

Kierrätyskeskus

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus kerää konteissa käyttökelpoiset tavarat kiertoon. Vastaan otetaan ehjää ja hyväkuntoista tavaraa. Tavaralahjoituksilla tuet ympäristötyötä, paikallista yhteisöllisyyttä ja lisäät mahdollisuuksia työntekoon.

Lue lisää Kierrätyskeskuksen kokeilusta

EkoRent

EkoRent tarjoaa ensimmäisenä Suomessa edullista, helppokäyttöistä, ja täysin päästötöntä sähköautojen lyhytaikaista käyttöpalvelua. Sähköinen yhteiskäyttöauto säästää luonnonvaroja uusiutuvan energian sekä säästyneiden raaka-aineiden muodossa – ja tuo käyttäjälle hyvän mielen.

Lue lisää EkoRentin kokeilusta

Helsingin kaupungin kirjasto

Helsingin kaupunginkirjasto tuo kirjaston palvelut nyt myös Kalasataman asukkaille, kun väliaikainen Konttikirjasto avataan Kalasataman Älykonteissa. Pikkuruinen konttikirjasto keskittyy olennaiseen: sieltä voi lainata kirjaston aineistoa ja sinne voi palauttaa lainatut aineistot. Kyseessä on kokeilu, joka jatkuu lokakuun loppuun. Kontin aineistovalikoimassa on muistettu erityisesti Kalasataman lapsiperheitä, eli tarjolla on erityisesti lastenkirjoja. Luettavaa on toki myös isommille lukijoille. Myös konttiin palautettua aineistoa on mahdollista lainata, pois lukien varattu aineisto, joka jatkaa matkaansa eteenpäin varauksia tehneiden luo.

Lue lisää kirjaston kokeilusta

Forum Virium Helsinki

Forum Virium Helsinki kehittää uusia digitaalisia palveluja yhdessä yritysten, Helsingin kaupungin, muiden julkisten toimijoiden sekä kaupunkilaisten kanssa. Kalasatamassa olemme mukana rakentamassa alueesta älykkään kaupunkirakentamisen mallialuetta.

Lue lisää Forum Virium Helsingistä